Aamuaurinko herättää pienet tontut ihmeellisen kasvin juurelta. Vai onkohan se sittenkään aurinko, joka saa pienet tonttuset siristelemään silmiään? Joka tapauksessa puun juurelta löytyy nyt jotakin uutta.

Joulumatka_lumihiutaleitako.jpg

-Katsokaa lumihiutaleita!

-Ei ne taida olla lumihiutaleita. Ne voivat olla pienen pieniä enkeleitä. Kysytään niiltä tietä Korvatunturille.

Kovin ovat mykkiä enkeleiksi. Tonttuset eivät saaneet vieläkään vastausta visaiseen pulmaansa. Olinpaikka ei nytkään selvinnyt ja tiestä Korvatunturille ei ole tietoakaan. Ei auta kuin lähteä reippaalla mielellä etsimään lisää suuntaviittoja, jotka johtaisivat tonttumuorin tupaan. Matka jatkuu jyrkänteen reunalle. Kas kummaa, ehkäpä sittenkin on heille merkki. Tontut hyppelevät ketterästi alas jyrkänteen reunaa tutkimaan outoa palleroa, jolla on häntä.

Joulumatka_johtolanka.jpg

-Johtolankakerä ja johtolankaa!

-Seurataan johtolankaa. Se taatusti vie meidät lähemmäs joulua ja Korvatunturia.

Tontut ryntäävät eteenpäin johtolankaa seuraten. Tarvitaan hikinen kiipeäminen ylämäkeen. Huh, että tonttuvaatteet voivatkin olla niin lämpöiset tällaisissa trooppisissa olosuhteissa.

Joulumatka_matto.jpg

-Oi ei, johtolanka päättyi tähän. Tuolla on jokin tanko langan päässä. Mikähän tämä on?

-Tästä taitaa tulla matto.

-Lentävämatto!!!

-Mutta tämä matto ei ole vielä valmis ja ei tämä oikein lentävältämatolta kuvionkaan puolesta näytä.

-Onkohan kuviolla väliä, jos matossa on taikaa?

-Viekö puolivalmis matto vain matkan puoleen väliin?

-Puolessa välissä matkaa on jo puolet lähempänä joulua ja Korvatunturia kuin alussa. Eikö olekin?

-Istutaan matolle ja odotetaan. Meidän pitää vielä toivoa pääsevämme Korvatunturille, sillä siten mattoa ohjataan.

Niinpä tonttuset istuutuvat matolle ja odottavat ja toivovat. Ne odottavat ja toivovat, mutta matto ei vaan liiku. Pian heitä alkaa väsyttämään. Itsekunkin tontun silmät alkavat lupsahdella ja pian he kaikki ovat unten mailla. Kas kummaa, matto ja uni johdattavat heidät taas uuteen paikkaan. Kenties nyt he ovat lähempänä joulua. Nyt alkaa polttaa jo tosissaan.

Joulumatka_kynttil%C3%A4t.jpg

-Hei, lentävämatto oli sittenkin lentävämatto!

-Mutta emme vieläkään ole Korvatunturilla tonttumuorin tuvassa. Varmaankin olemme lähempänä joulua, mutta emme ihan perillä. Jos matto oli puoliksi valmis olemme puolessa välissä tai vähän keskeneräisellä olemme jo melkein perillä.

-Kuunnelkaa, kuunnelkaa!

-Mistä tuo soitto kuuluu?

-Hypätään alas ja mennään tuosta reiästä ulos katsomaan!

Joulumatka_kynttil%C3%A4laatikko.jpg

Niin tonttuset lennähtävät alas ja pujahtavat reiästä ulos. Tarvitaan taas hyviä tonttujen kiipeilykenkiä ja hyviä käsivoimia kiivetä katsomaan soitannan alkulähdettä. Syvä kunnioitus herää tontuissa. Pyöreä lätty, josta kuuluu lättykoneeseen laitettuna oikein kauniita lauluja. Lauluissa on jotain mahdottoman tuttua, joka nostattaa tontuille liikutuksen kyyneleet silmiin.

Joulumatka_lent%C3%A4v%C3%A4lautanen.jpg

-Lentävälautanen!

-Onkohan sittenkään?

-Katso vaikka. Pyöreä se on eli siis lautanen. Sitten tässä on joulupuun kuvia ja lunta eli siis lomalautanen eli lentävälautanen. Aukotonta päättelyä tonttuseni.

-Kummalla pääsemme sitten jouluun ja Korvatunturille?

Niinpä seuraa taas kiihkeää neuvonpitoa. Mennäkkö Korvatunturille Valealla joululla vai Raskaalla joululla. Tontuille tulee vähän sama pulma kuin useimmille matkalaisille: Ottaakko juna, lentokone, bussi vai mikä olisi varmin ja nopein?

Joulumatka_lent%C3%A4v%C3%A4tlautaset.jp

-Äänestän Raskasta Joulua!

-Miksi?

-Raskasta Joulua tarkoittaa raskasta kaasujalkaa! Pian olemme perillä!

-Miten saamme lentävänlautasen liikkeelle?

-Pitääkö meidän nukkua sen päällä kuten teimme lentävänmaton päällä?

-Odotamme että lentävälautanen menee lentävienlautasten lähetyskoneeseen. Hyppäämme silloin kyytiin.

-Mistä sinä tiedät, että on olemassa lähetyskone?

-Kuulittehan ja näitte, mistä musiikki tuli. Kun lentävälautanen menee lentävienlautasten lähettämöön ja kiihdytys alkaa, kuuluu musiikkia. Kiihdytysääni on sitä musiikkia. Raskasta Joulua -lentävästälautasesta kuului kunnon jytinää, joten sillä pääsee varmasti nopeammin.

Tontut päättivät jäädä odottamaan lentävänlautasen menoa lähettämöön, jotta pääsisivät hyppäämään kyytiin. Seikkailumieltä ei tontuilta taida puuttua.