Pari viikkoa sitten taideryhmän porukat keksivät idean tehdä yhteisiä maalauksia. Tämä kuningataridea toteutettiin viime perjantai-iltana. Iltasessiot ovat joskus porukalla lievää haahuilua, mutta nyt homma pyörähti innolla käyntiin ja meinasi mennä ihan ylitöiksi.

Homman juoni on seuraavanlainen: 30 cm * 40 cm kokoinen tapetin pala teipattiin levylle. Väreinä käytettiin akryylivärejä. Koska aikaa oli vähän, pensselit taisivat olla kaikilla aika isoja. Ohenteena etupäässä oli vesi. Aloittajalla sai olla malli käytössä tai sai keksiä ihan omasta päästäkin. Aloittajalla oli aikaa 15 - 20 minuuttia. Aloittajan jälkeen maalaus siirrettiin seuraavalla. Seuraavalla oli aikaa käytössä 10 -15 minuuttia. Maalaus kierti näin aina porukan seuraavalle. Seuraavilla ei ollut mallia käytössä, vaan he saivat jatkaa maalausta ihan, miten huvitti. Sääntönä oli vain, että koko maalausta ei saa peittää. Maalausaikaa lyhennettiin kierroksen loppua kohden. Osittain siksi, että kahvihammasta kolotti ja osa maalauksista oli jo aika valmiita. Porukassa oli viisi maalaajaa. Penselliä sai pestä ja veden sai vaihtaa välillä. Teimme ensin yhden sarjan. Kahvin jälkeen porukka halusi tehdä vielä toisen, joten kymmenen kuvaa tuli maalattua kolmen tunnin aikana.

Nostimme tuotokset taulun reunalle. Räpsin kuvat kännykällä. En rajannut sen kummemmin kuvia, joten vähän taustaakin on kuvissa mukana. Samoin teipit ovat paikoillaan. Tarkoitus on vain, että työiden idea selviää.

Tässä on ensimmäinen sarja:

Porukanmaalaus1.jpg

Porukanmaalaus2.jpg

Porukanmaalaus3.jpg

 

Porukanmaalaus4.jpg

Porukanmaalaus5.jpg

 

Tässä toinen sarja:

Porukanmaalaus6.jpg

Porukanmaalaus7.jpg

Porukanmaalaus8.jpg

Porukanmaalaus9.jpg

Porukanmaalaus10.jpg

 

Olemme kaikki harrastaneet maalausta pitkään. Samoin ryhmä tuntee toistensa tyylin jo aika hyvin. Tämä olikin mukava tapa hypätä toisen maalarin tyyliin ja aiheeseen. Maisemia olemme kaikki maalanneet aika paljon, joten maisemat etenivät ja valmistuivatkin aika hyvin. Tosin päivä tunturissa vaihtui yöksi ja toisessa koivut muuttuivat männyiksi. Asetelmia olemme maalanneet hyvin vähän, joten ne tuottivat ehkä eniten päänvaivaa. Eikä maalaus lähtenyt ns. lentoon.  Huomasi myös, että pipertely jatkui pipertelynä ja suuret vedot suurina vetoina. Näissä ei nyt ole näkösällä kuvia lähtötilanteesta tai alkuperäisestä aiheesta. Minulla ei kuvia kaikista. Kuvia olisi tullut myös aivan liikaa, jos lähtö ja edistyminen olisi joka maalauksesta.

Tämä oli mukavaa. Kukaan ei vetänyt hernettä nenään oman maalauksen turmelemisesta. Jos joskus on ideoista maalausryhmässä puutetta, suosittelen tällaista harjoitusta. Akryylivärit kuivuvat nopeasti, joten seuraava voi maalata edellisen maalauksen päälle. Tapetin palat ovat hyviä pohjia. Meillä sattui muutamat tapetit hylkimään vettä, joten maalasimme aika paksuilla väreillä. Akryyliväreille käyvät myös pahvin palat. Joten edullisia pohjia varmaan löytyy. Mikseipä tällaista ideaa voisi toteuttaa vaikka piirtämällä. Näissä mielikuvitus on rajana.

Mukavaa alkavaa viikkoa!