Kovin on kesäistä ollut meidän juhannus täällä Oulujoki-varressakin. Ei ole tarvinnut villahousuja katella jalkaan. Aattona syötiin Sohvin tykönä hyvin grillattua punaista lihaa ja kermaista kakkua. Sitten olikin mukava haahuilla kotirannalla sulattelemassa eväitä ja katsella juhannusyötä. Joutsen vain partio omaa reviiriään laskevan auringon kajossa.

Juhannusy%C3%B6.jpg

 

Valtavasti oli itiköita tyynessä kesäyössä. Täytyipä olla melkoinen siedätyshoito itikan pistoille kuvausreissu, vaikka reissu lyhyt olikin.

Juhannusy%C3%B62.jpg

 

Lämpöä piisasi juhannuspäivän aamupäivälläkin. Uimareissun jälkeen teimme popupkahvion salavien varjoon. Siinä istuskelimme tunteroisia järvelle tiiraillen.

Juhannusp%C3%A4iv%C3%A4.jpg

 

Kahvittelukaverini häipyi, mutta minä jaksoin istua ja odottaa. Odotus palkittiin. Sääksi kävi kalastamassa. Saalistakin se sai.

S%C3%A4%C3%A4ksi.jpg

 

Sääksi suuntasi takaisin jossain kauempana sijaitsevalle pesälleen. Lokit jatkoivat kalastusta tai kenties korentojen pyytämistä.

Kalastavat%20linnut.jpg

 

Jos linnut pysyivätkin kaukana, hyönteiset tulivat lähelle. Kahvitteluseuraksi istahti korento.

Korento.jpg

 

Jalkojeni juureen lennähti perhonen. On niin kuuma, että en jaksa etsiä hyöteisille lajimääritystä. Kukka kumminkin on rönsyleinikki. 

Perhonen.jpg

 

Vesi lämpenee nopeasti uimajärvelläkin. Tavallisesti ensimmäisillä uintireissuilla tuntuu kuin sydän pysähtyisi veteen pulahtaessa. Nyt vain ihanasti vilvoitti. (Kännykkäkuva)

V%C3%A4h%C3%A4j%C3%A4rvi.jpg

 

Onneksi on vettä. Sitä riittää myös järven rannassa kulkevalle tiellekin. (Kännykkäkuva)

V%C3%A4h%C3%A4j%C3%A4rvi2.jpg

 

Lämpöiset ilmat jatkuvat ennusteen mukaan nousuviikonkin. Suunnittelin jo huomenaamuksi aikaista ylösnousua, jotta jaksaisi edes muutaman tunnin tehdä töitä. Onhan tässä löhöttykin jo pari paivää, joten työhommat kutsuvat.