Tänään oli taas harmaa ja tihkusateinen päivä. Siis hyvä päivä leipoa ja syödä Greta Garbo leivoksia.

1320948281_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Alkuperäinen ohje löytyy mm. marttojen sivuilta. Laitoin täytteeksi tiramisurahkaa ja mariannerouhetta. Muutaman täytin tortuntäytteellä, kun rahka loppui kesken.

Annoksesta sanotaan tulevan 20 leivosta. Minä tein 28 kpl.

Pohja:

300 g voita

1,25 dl sokeria

1 kananmuna

1,25 dl perunajauhoja

4,5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Voi ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Lisätään kananmuna vatkaten. Peruna- ja vehnäjauhot sekä vaniljasokeri ja leivinjauhe sekoitetaan keskenään ja seos lisätään taikinaan. Sekoitetaan tasaiseksi. Taikinasta tehdään palloja, jotka pistetään leivosvuokiin. Pallojen keskelle painetaan syvennys. Syvennykseen laitetaan nokare haluttua täytettä.

Leivokset paistetaan n. 220 C-asteisessa uunissa n. 10 min. Paistoaika ja -lämpötila on minulla vähän epävarma. (Lämpömittari taisi mennä edellisella kerralla sekaisin, kun oli sille liian kuuma uuni.)

Leivokset ovat erittäin mureita. Sellaisia pikkuleivän ja muffinsien välimuotoja. Greta Garbolla ei varmaan ole näiden kanssa mitään tekemistä. Mistä lie nimikin näille tullut.

Meillä siis syödään taas rasvaisia ja hyvin energiapitoisia leivonnaisia. Kohta tämän talon väki saa kulkea pyörimällä.

Vai pitäiskö tehdä näin?Tukittu

Kiitos Annikselle jäkälän tunnistusavusta. Kiitos myös teille kaikille, jotka piipahtelette täällä ja jätätte kommentteja.