Nyt oli hyvä päivä tehdä hivenen pitempi kävelylenkki. Loppuviikon sateet sitoivat pölyn maahan, joten huonommassakin hapessa oleva pystyi tallustelemaan parin tunnin lenkin. Aamupäivällä ilma oli myös sopivan viileä yön jäljiltä, n. 15 astetta. Yö olikin meillä kylmä. Mittariin jäi vain kaksi astetta plussan puolella. Hyvän mielen lisäksi saaliiksi tuli myös muutamia kuvia. Vihreä metsä poistaa stressiä jopa kuvina, joten metsään mennään jälleen kerran. Tosin kuljimme tänään polkuja pitkin.

Heti pihassa oravan poikanen kyseli, että onko kissa kotona. Syytä oravan poikasella onkin olla varovainen. Orava teki pesän pihakuuseen. Kissallammehan on tietysti ollut siitä hyvästä kissanpäivät. Se näkyy saavan oravapaistia useasti.

Pikkuorava.jpg

Pellon laidassa mustikat alkavat vaihtaa väriä. Muutamia oli jo sinisenä, mutta maku ei ollut vielä mustikassa makea.

Mustikat.jpg

Kuikkien huuto kuului jo kauas uimajärveltä. Kuikan huudot luovat todella erämaajärven tunnelman kotoiselle uimajärvelle. Lisäksi järven takaa kuului kurkien kailotusta. Paremmin kurkien kailotus sopiikin järven taakse suolle kuin meidän pellolle. Kuikkien pesintä näyttää onnistuneen hyvin. Poikasilla olivat jo lentoharjoitukset alkamassa.

Kuikat.jpg

Patikkareitin (Tervareitistö) varrella on välillä tuoreitakin kankaita. Minä pidän reitin tästä pätkästä. Hiukan erilaista kangasmaastoa: kivikkoa ja välillä kuusikkoa. Näkymä kuitenkin on suhteellisen kauas.

Hyttikangas.jpg

Meillä on näitä mukavia hiekkateitä lenkkipoluiksi. Välillä on rentouttavaa tehdä tällainen vähän pitempi kävelylenkki. Mukavuutta lisää tietysti se, että koko lenkin pystyi tekemään tavalliset lenkkarit jalassa.

Polku.jpg

Mukavaa alkanutta heinäkuuta!