Tässä välillä oli päiviä, että sumu leijaili peltojen yllä. Sitten tuli oikein nättejä pakkaspäiviä. Pakkanen taiteili vanhaan ikkunaan jääpitsiä. Eipä nyt tarvitse tämäkään ikkuna pitsiverhoja.

J%C3%A4%C3%A4pitsi%C3%A4.jpg

Auringon laskun aikaan pakkanen kiristyi taas vinhaa vauhtia ja sai lumen utuamaan. Utu leijaili sitten peltojen yllä ja kieppui muodostaen sumupisaroiden tanssin. Maisema muuttui silmien edessä yhä uudelleen.

Sumuinenilta.jpg

Sumupisarat ja pakkanen saivat poskipäät kipristelemään. Sumu peltojen yllä enteili pakkasyötä.

Aurinko%20ja%20sumu.jpg

Pakkasyön jälkeen tulivat lumisateet, jääsateet ja lopuksi vesisateet. Latukone teki upean ladun. Tapio tuli ja pui riihensä. Latu-ura oli täynnä kaarnaa, oksia ja puiden siemmeniä. Tapio kuulema pui riihensä kolme kertaa ennen, kuin kevät tulee. Tämä eilinen ja yöllinen oli vasta ensimmäinen puinti.

Matkasinpa aamulla piirun verran itään etsien puhtaita lumia. Löytyihän niitä Kainuulaisen vaaran päältä. Kovasti oli tykky karissut puista sitten joulun, mutta malliksi oli vielä kuusten oksilla lumikuormaa. Mainittakoon, että syntymäkotini on sen verran korkealla vaaralla, että täällä on sitä aitoa tykkyä.

Kuusikko2.jpg

Kuuset vaaralla eivät ole vielä itäistä kantaa eli kynttiläkuusia. Kuusten oksat ovat hyvinkin laajalla ja lumikuormaa siten puihin tulee valtavasti. Onneksi nämä lauhat jaksot ovat karistaneet lunta puista vähemmäksi. Lumituhoja ei näyttänyt olevan nyt, toisin kuin viime talvena. Nuoria koivuja oli kuitenkin taipunut luokille.

Joka kevät on ollut ajatus lähteä hiihtelemään tai kenkäilemään kevättalvella syntymäkodin maisemiin. Joka kevät se on kuitenkin jäänyt. Enpä varmaan enää uskaltaisi laskeakaan rinteitä suksilla alas. On minusta tullut sellainen arkajalka. Tyydynpä kuvamaan lunta vain tieuralta.

Kuusikko1.jpg

Mukavia talvilomapäiviä lomalaisille ja muille muuten vaan kauniita ulkoiluilmoja ja mukavaa menoa.