Näiden karvahattu versioiden tekeminen Gelli Art -systeemillä koukutti minut täysin. Tämän painoin halpisvesiväripaperille. Paperin paksuus taisi olla 140 g/m2.

001.jpg

Tein useita painokertoja. Menetelmä kutakuinkin oli sama kuin aikaisemminkin. Paksu pakastepussi Kalevan päällä toimi värialustana. Nyt suihkautin sumutinpullosta vettä ensin muoville ja levitin sitten akrylivärin siveltimellä. Sitten otin superlonitelalla väriä vähemmäksi ja levittelin samalla värin ohuen ohueksi kerrokseksi. Paksu värikerros tukkii helposti koko työn. Kuviot tein pahvinpalasta leikellyllä lastalla. Lastan reunaan leikkelin koloja. Ensimmäisessä värikerroksessa peitin muutaman alueen kakkupaperin palasilla, jotka tosin tarttuivat kiinni vedokseen ja hajosivat osittain siihen. Jouduin ne sitten raaputtamaan pois palettiveitsellä. Vedellä ohentaminen antaa aikaa työstää väriä kauemmin. Akryliväri kuivuu niin nopeasti, ettei juuri ehdi miettiä kuviointia. Muovin pinnan puhdistaminen värikerrosten välillä on helpompaa, kun suihkauttaa siihen vettä ja pyyhkii talouspaperilla.

Lopuksi pistin hivenen valkoista kalvolla olevan värin joukkoon ja painoin muutaman korttipohjan. Liimasin pohjille tulostuskartongille tulostettuja piirroksia. Tunnelma korteissa tuli erilaiseksi kuin aikaisemmin valkoiselle pohjalle tehdyissä korteissa.

Kynttil%C3%A4kortti.jpg

Pallokortti.jpg

Tonttukortti.jpg

Paperina kannattaa käyttää aika sileäpintaista paperia. Kokeilin karkealle vesiväripaperille, jota käytän muste- ja pastelliliitujen kanssa. Väriä ei tarttunut vedokseen tarpeeksi, koska akryliväri ei painunut paperin koloihin. Korttipohjat ovat kiiltäväksi pinnoitettuja, joten niihin tarttuu vähäkin väri hyvin.

Esitin joulupukille toivomuksen, että hyvä sileäpintainen piirustuspaperi olisi erinomainen lahja minulle. Joulupukki pisti toiveeni korvan taakse, joten odottelenkin toiveikkaana jouluaattoa.

Nousuviikolla on nousevan kuun aika, joten silloin kannattaa vanhan kansan mukaan kaataa joulukuusi. Neulaset pysyvät paremmin kuusessa, kun kuusi kaadetaan nousevan kuun aikana.

Mukavaa adventtisunnuntain ehtoota ja tulevaa viikkoa.