Välillä valmistuu jotakin. Tällä kertaa valmiiksi tulivat Kainuun kukka -lapaset. Anoppi toi ET-lehden, jossa oli ohje lapasiin. Ohje löytyy myös ruutupiirroksineen netistä. Tässäpä linkki: Kukkalapaset

Kainuun%20lapaset.jpg

Malli ei minusta ole paras mahdollinen. Lapanen on aika väljä, mutta peukalo on aika napakka. Malliltaan lapanen passaisi esimerkiksi nahkahansikkaiden päälle vedettäväksi, mutta silloin tarvitsee kyllä peukalo-osaan enemmän silmukoita. Kuvio on kaunis. Minä käytin lankana seiskaveikan mustaa ja raitaa, sekä kierrekuvioihin lankasyttyröitä. Seuraavat kukkalapaset taidan tehdä hivenen eri malliset. Ehkäpä perinteinen resori ja kiilapeukalo soveltuisivat tähänkin kuvioon.

Nyt ulkona on mitä loistavin ulkoiluilma. Mittari näyttää jo lämpöasteita. Tuuli on edelleenkin navakka. Olen nyt muutamaan otteeseen käynyt ulkoiluttamassa kameraa. Kummallisesti tintit pyörivät lähes jaloissa, kun kamera ei ole mukana. Silloin, kun se on, lintuja ei näy mailla eikä halmeilla. Sunnuntaina sain napattua yhden tähtäimeen korkealla männyn latvassa:

Tintti.jpg

Muutoin metsässä on ollut lintujen puolesta hiljaista. Säikyttänevätkö kovat tuulet linnutkin suojaisempiin koloihin. Tuuli karistelee puista jo kaarnaa kuin konsanaan keväällä. Näitä muitakin puusta tippuneita osia lumella on runsaasti:

J%C3%A4k%C3%A4l%C3%A4inen.jpg

Minun kasvitietämykseni mukaan tässä oksassa kasvaa jotakin naavalajia. Tarkempaa lajimääritystä ei minulla ole. Joka tapauksessa minusta tämä oli hauskannäköinen väriläiskä valkoisella lumella. Joskus talvellakin löytyy luonnosta mukavia yksityiskohtia.

Nyt lunta on sen verran runsaasti, että ilman metsäsuksia koskemattomaan lumeen on vaikea mennä. Lumikengät ja metsäsukset ovatkin nyt in luonnossa liikkujien keskuudessa. Viikonloppuna tarvoin kompostille. Olin haaruksiani myöten hangessa kiinni, kunnes linkomies huomasi lyhytjalkaisen ihmisen onnettoman tilanteen ja kävi polkemassa traktorilla jälen. Ei kuulema ollut tiennyt säälisikö vai nauraisiko, kun katseli huppuroimista. Onneksi sääli voitti. Naurusta olisikin voinut saada hilpeyden kohteen kimmastumaan. Silloin olisi voinut puhista muukin kuin tuuli.

Kaunista ja valoisaa helmikuuta!