Metsätien varrella olevalla suopellolla on pari latoa, jotka olen aikonut kuvata monet kerrat. Yllättäen suolla on aina ollut kovasti usvaa, kun kameran kanssa olen sinne päässyt. Eilen meillä oli metsurin kanssa treffit kyseisen metsätien varrella, joten lähdinkin pikkuisen aikaisemmin tapaamiseemme. Nappasin mukaani lumikengät, sauvat ja kameran. Kuinkas ollakaan, usva alkoi kurottaa lonkeroitaan suolle, kun käänsin auton keulan suon laitaan. Hiipien se kurotti otteensa kauimmaiseen latoon.

Lato1.jpg

Usva aivan kuin hiipi tuota metsän ujukkaa myöten suolle. Usvan harsot kiersivat suopellon pintaa. Ilma kylmeni.

Lato2.jpg

Iltapäivällä kahden aikaan valoa ei kovin paljon ole. Varsinkin kun taivas on pilvessä. Useina päivinä auringon laskiessa on ollut hivenen kirkkaampi hetki.

Lato%20ja%20linja.jpg

Metsäpalstalla kenkäilin vetokanavan varteen katsomaan, että näkyisikö jäämuodostelmia. Eipä ollut muodostunut kovinkaan kuvauksellisia jääpuikkoja. Meiltä on puuttunut kunnon pakkaset. Kanavan toisella puolen oli kuitenkin jotain mielenkiintoista. Joskus ihmettelen, että miten näitä romuja kulkeutuukin aivan älyttömiin paikkoihin. Tällaisia autonromuja olen nähnyt mitä oudoimmilla metsäalueilla.

Auton%20koppi.jpg

Kanvan varresta löytyi pieni parvi hömötiaisia. Ne kaivelevat männyn koloista hämähäkkien ja muiden öttiäisten munia ja koteloita. Pian kuitenkin talitiainen ajoi hömötiaiset kauemmaksi.

H%C3%B6m%C3%B6tiainen.jpg

Metsuri on ollut luontoystävällinen ja jättänyt lahoja pökkelöitä metsään. Kanavan varsi ja koko metsäpalsta on aluetta, jossa on paljon lahoavaa puuta. Lahoavaan puumäärään nähden tiaisia ja muita kolopesijöitä täällä on kuitenkin mielestäni aika vähän. Tiaiset ovat varmaan muuttaneet järven rannalle asutuksen ympärille. Siellä niitä on nyt ollut isojakin parvia.

Koivup%C3%B6kkel%C3%B6.jpg

Illalla kävimme hiihtämässä Rokualla valaistua latua. Latu oli erinomaisessa kunnossa. Lumikenkien jälkiäkin näkyi ladun vierellä. Lumi näytti kantaneen Rokuallakin lumikenkiä hyvin. Täällä on nyt lunta niin paljon, että alan odotella retkilatujen aukaisua. Silloin hiihtämään pääsisi höylättyä latua pitkin lähes kotiovelta.