Tein illan kohvassa kävelylenkin rantapolulla. Tämän päivän kolea sää näyttää hillinneen kevätmuuttoa. Jo rantamaisemiin muuttaneetkin viettivät aika hiljaiseloa. Ojan suun sulassa näin kolme telkkää.

Telk%C3%A4t130416.jpg

Kaksi metsähanhea oli rantapenkalla. Tätä ihmettelin kovasti, koska joutsenet olivat hanhista vain vajaan parin sadan metrin päässä.

Hanhet130416.jpg

Tietysti ne säikähtivät minua ja nousivat lentoon.

Hanhet130416b.jpg

Rantapellolla oli kolme metsäkaurista syömässä. Ensin pylly kameraan päin.

Kauriit130416.jpg

Yksi käänsi päänsä ja varmaan mietti, että pitäisikö sännätä pakoon. Kauriilla on kyllä hyvä suojaväri. Kauriin päätä ei juuri erota taustan ojanpenkan kulokosta.

Kauriit130416b.jpg

Yksi vaan söi. Yhden korvaa rupesi kutittamaan.

Kauriit130416c.jpg

Kaurislauman koko vaihtelee 2 - 3. Olemme päätelleet, että kaksi näistä on naarasta ja yksi on pukki. Pukki näyttäisi päivystävän aika laajasti reviiriään jälkien perusteella.

Eilen illalla kotirannassa oli meneillään kummallinen tapahtuma. Joutsenpariskunta rakensi pesää noin 60 - 80 m päähän talomme seinästä. Menin tietysti rantapenkalle tätä ihmettä töllöttämään. Kovasti ovat kesyyntyneet, jos tässä meinaavat tänä kesänä pesiä. Onhan tässä joutsenten kanssa vietetty sulassa sovussa rinnakkaiseloa jo useita vuosia, mutta kuitenkin hivenen ihmeeltä tuntuu näin likeinen naapuruus.

Pes%C3%A4nrakennus.jpg

Jos joutsenet todellakin alkavat tässä pesiä, alan myydä pääsylippuja meidän takapihalle. Huonommallakin kameralla ja ilman piilokojuja näistä uusista naapureista saa nyt kuvia. Saapa nähdä pääsenkö kummiksi joutsenlapsille.