Joulukuun alku on Korvatunturilla kovin kiireinen. Kiire ja tohina sen kun lisääntyy mentäessä kohti joulua. Kaikki valmistelu tähtää jouluaaton maailman ympäryskierrokseen, joka pitää tehdä aina vain nopeammin ja nopeammin. Vähääkään asiaa ei helpota, että Petteri joutuu väistelemään sotatantereiden aseita. Petteri on kovin rakas Korvatunturin väelle, joten vallitseva maailman tilanne pakotti keksimään muita vaihtoehtoja jouluaaton pakettijakoon. Korvatunturin avaruustutkimuskeskuksen rakettipajalla ovat valmistelut jo hyvin pitkällä. Tuomas-tonttu kiipesi viimeiseksi asentamaan kärjen raketin keulaan. Vielä täytyisi tehdä hieman laskelmia, jotta kiertorata saataisiin ohjelmoitua optimaaliseksi aattoa varten.

 

Raketti1.jpg

 

Pieneiä ja isoja tonttuja häärii raketin ympärillä kysellen raketin laukaisusta. Pyörähtääpä muutama tonttujoukko raketin sisäänkin ihmettelemään kaikkia nappuloita ja vipuja. Voi kauhistuksen kanahäkki, joku painoi starttinappulaa vahingossa. Raketti ampaisi taivaalle ihan salamana ja suuntasi kohti tuntematonta. 

 

Matkan%20alku.jpg

 

Pirkko-tonttu oli juuri tulossa hakemasta Petteriä kesälaitumelta Korvatunturin jängällä. Kuu nousee jängän takaa. Pakkanen narskuu Petterin sorkkien alla. Petterin sorkkien kopsetta lukuunottamatta ilta on hiirenhiljainen. Yht, äkkiä taivasta halkoo ulina ja silmiä häikäisevä kirkkaus. Pirkko ja Petteri katselivat ihmeissään taivaalla näkyvää valokaarta: "Mikäs kumma valoilmiö nyt on taivaalla? Hopi, hopi Petteri, nyt pitää kiirehtiä kotiin äkkiä. Korvatunturilla tapahtuu kummia."

 

Tonttu%20ja%20poro.jpg

 

Korvatunturin avaruustutkimuskeskuksessa vallitsee hätätila. Tuomo-tonttu vääntelee partakarvojaan ja tutkii avuruuskarttoja. Viimein hän tulee siihen päätelmään laskettuaan raketin nopeutta ja lähtökulmaa, että raketti on tonttuineen suuntamassa kohti kaukaista galaksia kierroksellaan. "Olen piirtänyt kulta ja hopeapisteillä raketin arvioidun reitin näyttökuvaan.", hän selostaa huolestuneelle Korvatunturin väelle. "Yritän myös saada etäyhteyden raketin tietokonejärjestelmään satellittien kautta. Siihen menee hivenen aikaa, kun parametrit pitää syöttää järjestelmään uudelleen. Lisäksi pitää laskea yhteyden jälkeen paluumatkaa tarvittavat oikeat arvot."

 

Korvatunturin%20avaruuskeskus.jpg

 

Korvatunturin väki on syvästi huolissaan matkalaisista. Kuitenkin jouluun on silti valmistauduttava normaaliin tapaan. Kaikki maailman lapset ja lapsenmieliset odottavat Joulupukin tuovan lahjoja jouluaattona. Arkiset askareet ovat paras tapa hälventää murheellisia ajatuksia. Tuomas- ja Tuomo-tonttu ovat tonttukunnan vanhimpia ja viisaimpia. Toivoa sopii, että he voivat palauttaa seikkailevan tonttujoukon turvallisesti Korvatunturille takaisin.

Niinpä niin, huolissaan tällä Kivikulma-bolgissakin olen, kuinkas vikkelien tonttujen avaruusseikkailu oikein jatkuu... Korvatunturin väen neuvot kuitenkin ovat hyvät: Arkiset askareet, niiden myötä joulu tulee tupaan ja tantereille aina vain nopeammin. Mukavaa joulukuuta ja joulun odotusta!