Tällainen kaunis kevättalven päivä saa aikaan kummallisen olotilan. Kyseessä on joka keväinen ilmiö, raitisilmamyrkytys. Tämän koin tälle keväälle ensimmäisen kerran tänään. Heti aamusta olin isännälle renkinä klapihommissa. Päivällä kävin hiihtämässä. Iloiseksi yllätykseksi latu oli juuri aukaistu. Mikä keli!!! Tarkoitus oli hiihdellä vain pienonen lenkki. Lenkki jatkui ja jatkui. Eipä ihme, kun maisemat ja latu näyttivät tältä:

Tulij%C3%A4rven%20latu.jpg

Tulijärvellä latu on vedetty moottorikelkalla. Luistelusuksilla joutui paikotellen työntämään tasatyönnöllä. Keli oli kuitenkin niin luistava, että silläkin tyylillä pääsi eteen päin.

Tulij%C3%A4rvi.jpg

Iltapäivän klapihommissa rangan pyörityksessä oli hivenen uupunut apulainen. Hoh hoijaa, että piti ramasta.

Klapihommien kaveriksi tuli jo eilen kevään ensimmäiset mustarastaat. Niile klapikoneen jyskytys on ilmeisesti kevään merkki. Joka kevät ne tulevat heti, kun aloitamme klapien paukutuksen. Varmaankin rankakasojen ympärille ilmaantuu silloin ensimmäiset sulaläntit. Keltasirkkuja on myös tullut pihapiiriin enemmältikin. Muutoin muuttorintamalla on vielä hiljaista.

Nyt on aika nauttia vielä luistavista laduista. Ei tarvitse vielä Lappiin asti lähteä. Meilläkin on lunta ja hyviä latuja. Kiitos ladun tekijöille.