Viikkoja on kulunut edellisestä postauksesta. Tästä voikin päätellä, että laiskuuteni voittaa vain aikaansaamattomuuteni. Villatakin langat ovat edelleenkin päättelemättä. Aloittelin kevään ja valon innoittamana uusia flaamilaisia maalauksia, mutta kuvia saatte nähtäväksi sitten joskus, kun ne ovat valmiita.

Maalauspiirissä kokeilemme aina silloin tällöin uusia juttuja. Uusi juttu oli tänä talvena tussit. Tässä kokeilussa levitin kuivalle akvarellipaperille siveltimellä tussia. Päälle laitoin vielä pastelliliidulla lisää väriä. Tusseilla saa voimakkaampia värejä nopeammin kuin vesiväreillä. Vesiväreistä poiketen tussin peseminen paperista ei onnistu. Tussia voi levittää kynällä, penselillä, sienellä tms. Itse tykästyin tussin ja pastelliliitun yhdistelmään. Pastellilla saa syvennettyä varjoja tai tehtyä valokohtia, jos on maalannut kuvan tukkoon. Pastelli vaatii karhean akvarellipaperin.

 

Nainen%20musteella-normal.jpg

En ole vieläkään sinut tämän uuden Vuodatuksen kanssa. Ehdin painella vaikka mitä nappuloita ennen, kuin kuva siirtyi artikkeliin. Uusi tekniikka tuo mukanaan aina uusia haasteita ja harmaita hiuksia. Uuden käyttöjärjestelmän kanssa olen tulossa pikkuhiljaa tutuksi, vaikka XP:n jälkeen moni asia on mielestäni mitä ihmeellisemmässä paikassa. Yksi ongelma on se, että työpöydältä eivät näy kaikki käytettävissä olevat ohjelmat. (Pölijä tyyppi on se henkilö, joka jätti moisen toiminnon pois kasista.)

Sääennuste lupailee vielä näiden kaunniden ulkoiluilmojen jatkuvan muutamilla viikoilla. Kesän tuloon on siten vielä rutkasti aikaa. Muutama sääprofeetta ennusti, että lomat kannattaa pitää ennen juhannusta. Loppukesä on yhtä sateinen kuin viime kesäkin. Eipä ole kovin lohdullinen sääproffan ennuste. Toivottavasti hän on väärässä. Minä yritän valmistautua kesään nostamalla kuntoa hiihtämällä.

Kauniita keväisiä päiviä myös sinulle!