Maalausvuosi päättyi. Onneksi syyskausi meni hyvin ja saimme kaikki kokoontumiset pidettyä. Sain pienen tauluni maalattua loppuun. Eihän siinä mennytkään kuin puolitoista vuotta. Taulun koko on vähän suurempi kuin normin joulukortin. Tämä on niitä pipertämällä tehtyjä flaamilaisia kerrosmaalauksia. Pienet sienet kuvasin joskus makro-objektiivilla kannon päältä. Tuuli oli heittänyt syksyn lehden toisen sienen päälle. Muistelen, että annoin kuvalle nimeksi 'Kuka sammutti valot?'. Maalauksen nimesin vain 'Pienet sienet'. Taulun kiilto tuo kuvaan valon heijasteita. Aika kiiltäviä flaamilaisella tekniikalla tulee, kun niissä on niin monta öljy- ja värikerrosta.

 

Pienet%20sienet.jpg

 

Vuodatuksen palvelin oli alhaalla tai jonkin moisen hyökkäyksen kohteena sunnuntaina. Eilen palvelin pelasi, mutta meiltä meni illalla sähköt poikki. Kännykällä on Vuodatukseen huono laittaa artikkelia. Näin sitä ollaan riippuvaisia sähköstä. Onneksi nyt on kynttilöitä ja patterilamppuja saapusalla. Saapusalla varavalot kannattaa nyt pitääkin. Puissa on lunta paljon. Eilen satoi vuoroin vettä ja lunta. Kumminkin oli pakkasta pari astetta. Lumi ei puista tipahda. Lumen paino vaan lisääntyy. Puita taipuu sitten linjojen päälle.

Nyt on hyvä aika hakea joulukuusi, joka luonnon kuusen yleensä laittaa. Samoin on myös leikkohavujen laita. Kuu on kasvava, joten nyt haetussa kuusessa neulaset pysyvät pitkään. Pakkastakaan ei ole, joten oksat eivät kuusesta katkeile.

Mukavaa viikon jatkoa!