Nyt on tullut tehtyä pieniä metsäretkiä parina viikonloppuna useampia. Huippuretki oli tikankonttien etsiminen luonnonsuojelualueelta. Tikankonttien ja valkolehdokin lisäksi reissulta tuli kuvia muistakin kasveista.

Paikoitellen kielo oli jo kukkinut, mutta rehevimmissä ja varjoisimmissa kohdissa oli vielä runsaasti kukkia jäljellä.

Kielo.jpg

Reissulla kohtasimme kolme eri kämmekkäkasvia: tikankontin, valkolehdokin ja sitten tämän maariankämmekän. Maariankämmekkä on minulle tuttu kasvi jo lapsuudesta. Lapsuudenkodin pellon reunalla näitä maariankämmeköitä kasvoi melkoisesti.

Maariank%C3%A4mmekk%C3%A4.jpg

Metsäkurjenpolvi kukkii nyt yleisesti teiden varsilla tuoreimmilla kasvupaikoilla ihan mattona. Metsän siimeksessä kukinta ei ollut ihan yhtä mattomaista, mutta tuttuja kasveja tuli vastaan pieninä saarekkeina.

Mets%C3%A4kurjenpolvi.jpg

Ojakellukan lehdet muistuttavat perennapenkistä tutun tulikellukan lehtiä, mutta kukka on paljon vaatimattomampi.

Ojakellukka.jpg

Kukkien lisäksi kaunis kesäpäivä toi nähtäväksemme paljon perhosia. Suokeltaperhoset olivat levottomia, eivätkä antautuneet lähemmin kuvattaviksi. Hopeatäpliä sen sijaan sai kuvata kohtuullisen läheltä.

Hopeat%C3%A4pl%C3%A4.jpg

 

Samalle viikonlopulle tuli tehtyä toinen metsäkävely. Tarkoitus oli kuvata hiukan pientä jokea ja ehkäpä katsella löytyisikö alueelta erikoisempia kasveja. Alue on vanhaa niittyä, jossa alkuperäisen jokiuoman tilalle on joskus kaivettu eri kohtaan syvempi kanava. Pääuomassa vesi virtasi hissukseen.

Leppijoki.jpg

Leppijoki2.jpg

Kauempana jokiuomasta metsä muuttui korpimaiseksi.

Korpi.jpg

Tulevia lahopuitakin metsässä oli.

Kenollaan.jpg

Sivukanavassa vesi virtasi ihan koskena. Paikka olisi ollut kuvauksen kannalta mielenkiintoinen, mutta luonnon ilmavoimat hyökkäsivät tässä oikein urakalla kimppuun. Tuloksena oli muutamia nopeita räpsäyksiä ja äkkiä takaisin autolle.

Kanava2.jpg

Kanava.jpg

Kasvien etsiminen ja kuvaaminen sekä vanhan jokiuoman löytäminen saivat jäädä eri kertaan. Hyötteismömmöt olivat jääneet kotiin. Yllättävästi metsässä oli kovin hiljaista. Linnuista kuuluivat vain laulurastas ja tiltaltti. Menomatkalla kohtasimme vikloja, muutoin oli alueen luontoon nähden lintujen havainnointimme vähäistä.