Tein vielä yhden salomoninsolmuhuivin. Tämä on kolmion mallinen. Kolmion kärkiin virkkasin tähdet samasta langasta kuin huivikin. Lanka on Nallen Taika-lankaa. Kolmiohuivin kohdalla mietiskelin, että pitäisikö kulmia jotenkin pyöristää. Nyt kulmat jotenkin venyvät ohuiksi ja pitkiksi. Tulisi siten hivenen nätimmän mallinen. Tämän huivin jälkeen kyllästyin vähäksi aikaa salomoninsolmuihin.

Marraskuun ainut auringon säde muutti väriä hieman ruskehtavammaksi kuin luonnossa. Muutoinkin verkon kuvaaminen verkon päällä ei ole niitä parhaita älynväläyksiä.

Salomoninsolmu-kolmiohuivi-normal.jpg

Kuten huomaatte meillä ei ole vielä lunta. Järvi on tällä hetkellä jäässä, mutta huomiseksi ennustettiin taas vesisadetta. Kuvasin huivin omenapuun ympärillä olevan verkon päällä. Verkon tarkoitus on tietenkin pitää pupujussikat verkon ulkopuolella. Toisin kävi tässä taannoin. En uskonut aamulla silmiäni, kun katsoin ulos. Siellä se rusakko nökötti verkon sisäpuolella. Verkko oli paikoillaan, eikä saumoissa pitänyt olla rusakon mentävää reikää. Arvoitukseksi jäi, että miten suojus muuttui rusakolle ansaksi. Meinasin päästää eläimen vapaaksi, mutta useat tuhotut kasvini saivat minut toisiin ajatuksiin. Meillä on nyt jäniksiä ja rusakoita aivan mahdottomasti. Kissan maha viiltää maata, kun se tulee saalistusreissulta. Nyt se painaa varmaan kohta kymmenen kiloa. Jäniksien perässä pihaan on tulleet saalistamaan myös supikoira ja kettu. Luontoelämyksiä on voinut katsella suoraan ikkunasta.

Lupasin otsikossa myös kalanruotoja. Kalaruodot tulevat sitten tällaisessa muodossa:

Kalanruotopipo-normal.jpg

Novitan 51 ohjetta jouluun -lehdessä oli kalanruotoneuleen ohje kuva kuvalta. Päätin opetella neulemallin pipon reunaan. Onneksi en aloittanut sitä lehdessä ollutta kaulaliinaa. Oikean puolen neulominen sujui kohtuullisesti, mutta nurjan neulominen oli jotenkin työlästä. Pipon reunassa olevat 14 kerrosta kalanruotoa oli minulle ihan hyvä saavutus alkajaisiksi. Lehden mallista poiketen en ommellut saumaa kiinni, vaan neuloin reunaan muutaman kerroksen resorineulosta ja laitoin pari koreaa nappia. Ajattelin, että valkoinen neulos kaipaa jonkun yksityiskohdan. Liekö naisellista koreilun halua. Lanka on tässäkin Nallea.

Mukavaa loppuviikkoa!