Tänään joutsenpariskunta toi kuusi poikastaan näytille rantaamme:Näitä saimme seurailla koko päivän työn lomassa. Yllättävän kesuja nämä joutsenet. Eivät välittäneet vaikka touhusimme koko päivän pihalla.

Telkkäemolla oli illalla myös perhe rannassamme. Telkkäemo on yksinhuoltaja. Herra Telkkä on huikentelevaisempi kuin joutsenperheen isukki. Vaikka tämän kokoinen perhe kyllä tarvitsisi jo kaksikin kaitsijaa.Tänään olikin todellinen luontopäivä. Iltalenkillä näin myös mäyrän. Enpä ole ennen sitä nähnytkään livenä luonnossa. Saunaan mennessäni näin rannassa myös silkkiuikun poikasineen, mutta emo varmaan aavisti kuvausaikeeni, koska pesue sukelsi ruovikkoon alta aikayksikön.

Olen saanutkin nauttia luonnosta nyt kokopäivätoimisesti, metsässä ja pellolla. Työn parhaisiin puoliin kuuluukin iloiset liverrykset ja muut konsertit. Metsässä kuulin jopa (mielestäni) hirven vasan ääntelyä. Lähistöllä ei pitänyt olla karjatiloja, josta olisi kuulunut vasikan möökimistä. Emon ja vasan jäljet ilmestyivätkin istutusalueelle pari päivää myöhemmin.

Mukavia alkukesän päiviä teille.smiley