Minun väriterapiani on ollut vähän niin ja näin kesän ja syksyn aikana. Toki olen syönyt punaisia mansikoita ja popsinut sinisiä mustikoita sekä katsellut kullan keltaista kypsyvää viljaa. Lokakuuni on ollut terapialistan mukaan musta. Musta se on ollut kyllä monessakin mielessä ammatillisesti, mutta ei siitä silti terapiaksi ollut. Päinvastoin, välillä mieleni on ollut musta kuin pataässä. Tämä alkanut marraskuu taas on listan mukaan valkoinen. Paistaa se päivä joskus risukasaankin. Valkoista on ollut viime päivien luonto. Kompensoidakseni lokakuun unohduksen marraskuuni onkin nyt mustavalkoinen.

Sittenpä mustavalkoiseen toteutukseen. Halusin ikuistaa todellisen retrokoneen, hevosharavakoneen, joka on viritelty traktoriin sopivaksi. Ruosteinen se on tottakai. Istuinkin puuttuu. Piikit ovat nurinniskoin kuljetuksen jälkeen. Eväspullo roikkuu kuitenkin mukana. Edellisellä isännällä eväspullossa lienee ollut höntäntönttää. Värikuvat eivät tuoneet kaunottarelle oikeutta, joten käänsin kameran namiskuukkelin mustavalkoasetukselle. Huomasin, että asetus onkin oivallinen. Ruma muuttuu suorastaan kauniiksi.

Haravakone.jpg

Roskiin menevät kengätkin näyttivät erilaisilta.

Keng%C3%A4t.jpg

Nuo roskiin menevät kengät täytyy kyllä pyyhkiä hyvin. Kävisikö pyyhkimiseen tämä harja?

Harja.jpg

Kävelyllä ikuistin ihan ehdan hevosharvakoneen. Aisat näyttävät puuttuvan. Mitäs aisoista, pollekin on varmaan ollut muilla laitumilla jo vuosikymmeniä.

Haravakone%20ehyt.jpg

Yksisiipinen aura. Tosin traktorivetoinen.

Yksisiipinen.jpg

Hivenen mennyttä sivuansiotaloutta, hylätty jäkälälaatikko. Jäkälä on ollut kylällämme hyvin tärkeä tulonlähde aikaisempina vuosikymmeninä. Köyhäkansa on kyykkinyt ja jäkäläherrat ovat olleet todellisia herroja. Näin muistelevat paikalliset alkuasukkaat.

J%C3%A4k%C3%A4l%C3%A4laatikko.jpg

Koska maailma on mustavalkoisenakin kaunis auringon paisteessa, laitanpa yhden luontokuvan lopuksi.

Kuura.jpg

En minä ihan mustavalkoisesti aio elellä tätä alkanutta marraskuuta. Miten voisinkaan, kun ulkona aurinko paistaa ja kuura kimaltelee. Maailma on värejä täynnä.