Ostin uuden Kauneimmat Käsityöt -lehden ihan vain pitsisukkaohjeen takia. Eipä tietenkään lanka ollut tuttua seiskaveikkaa eikä nallukkaa. Ohjetta piti kokeilla vaikka ohjeen lankaa ei ole saatavilla mailla eikä halmeilla. Puikot kouraan ja Nalle-lankaa esiin varastosta. Aloitus on purettu useita kertoja (neljä kertaa eilen illalla ja pari kertaa tänä aamuna). Mies kyseli jo aamulla, että miksi minä tuollaisen mallin otin. No tietysti, kun minä HALUUN! (neuloa pitsisukat vaihteeksi) Olen huomannut ennenkin, että minun ymmärrys ei aina riitä käsityölehtien ohjeiden noudattamiseen. Ohjetiedusteluja voisi tietenkin tehdä, mutta kuka nyt haluaa tyhmyytensä tunnustaa. En minä ainakaan.

Mies vei sitten rouvan ulos pariksi tunniksi jäähylle. Jäähyttelysää oli mitä loistavin. Kolmen järven maisemakierros patikoitiin. Aurkinkokin soi valoaan reissun ajan. Lunta on juuri sopivasti. Maa on valkoinen, mutta kulkua metsässä se ei vielä haittaa. Ojat ovat vielä sulana. Vettä maastossa ja järvissä on runsaasti.

Heijastus.jpg

Vielä lähtiessä joutsenet uivat kotijärvellä hyyhmälauttojen seassa. Kotiin tullessa järvi oli jo jäässä ja joutsenet levähtelivät kotirannassamme.

Joutsenet%20j%C3%A4%C3%A4ll%C3%A4.jpg

Patikointi luonnossa auttaa. Nyt polvisukan vartta on JO peräti kymmenkunta senttimetriä. Jottei homma mene ihan puurtamiseksi harrasti vähän välillä.

Tytär kyseli taannoin, että voisiko tapettiruusuista tehdä pöytäkoristeita. Kokeilin pöytäkoristeisiin kumminkin suodatinpaperiruusuja.

Itsenäisyyspäiväksi:

Siniset%20ruusut.jpg

Siniset ruusut sopivat vielä jotkin kelo-oksaan. Onhan kelo-oksassa jotekin Itsenäisyyspäivän henkeä. Osittain kovia kärsinyt, mutta kukkii silti.

Kirkkaammat värit eivät oikein natsanneet kelo-oksaan. Pistin vain nämä led-kynttilän ympärille ja mietin, mihin nämä voisi kiinnittää pöytäkoristeeksi. Ketjutus puolalangalla voisi olla näille sopivan kevyt kiinnitys.

Paperiruusut.jpg

Mukavaa ja antoisaa nousuviikkoa!