Pöytäkoneeni näytöstä on tullut työrajoitteinen. Siispä yritän tehdä pienen postauksen kännykällä. Olen huomannut ennenkin, että Vuodatuksessa ei voi enää kääntää kuvia. Kännykkäkuvien oikeinpäin saaminen on hivenen mutkikasta. Enpä niitä oikeinpäin kännykällä saanutkaan. Joten tallensin driveen ja latasin pöytäkoneelle. Siinä käänsin kuvankäsittelyohjelmalla oikeinpäin ja tallensin. Tulipahan ladattua kymmeniä kertoja nämä tämän syksyn puolukat Vuodatuksen palvelimelle.

Siispä olen ilokseni huomannut iltalenkillä, että puolukoita ainakin tulee. Ne löytyvät meillä nyt pohjoisrinteiden aukoilta ja vieläpä lahoavilta kantoilta.

Puolukat.jpg

Joillakin paikoin puolukat ovat vielä aivan raakoja, mutta alakuvan puolukan pistin suuhuni ja kypsältä maistui.

puolukat%281%29.jpg

Kesä oli kuiva, mutta kyllä se meilläkin sateiseksi muuttui. Nyt olemme poimineet ainakin viikon aika kosteissa olosuhteissa marjoja. Marjahommakin hiljeni sen verran, että pitkästä aikaa olemme ehtineet käydä iltalenkillä. Lenkit tosin ovet olleet sateisina iltoina. Sateen jälkeen tulee kuitenkin poutasää. Kissankellon kukalle sadepisarat ovat jääneet ilta-auringon kuivateltavaksi.

Kissankello.jpg

Kännykällä saa kyllä aika hyviä lähikuvia kukista. Horsman kukkakin näyttää ilta-auringon valossa ihan kauniilta. Muutoin kännykkäkuvista en niin hirveästi perusta. Juuri niiden käyttö täällä blogissa on osa syy kännykkäkuvien huonoon huutoon. Jos joku osaa antaa vihjeen, miten pystykuvat saisi siirrettyä pystyssä tänne, otan tiedon kiitollisena vastaan.

Horsma.jpg

Yritin etsiä kännykän kameran säädöistä kohtaa, jolla saisi automaattisen käännön pois kuvista tai tallennettua kuviin pöytäkoneen tavoin stabiilin kuvan asennon. Enpä löytänyt.

Kännykällä aloitin tämän postauksen, mutta jatko piti tehdä pöytäkoneella. Nyt taas pöytäkoneen näyttö ylikuumenee ja sammuttelee itseään. Poistun taas blogimaailmasta. Oikein mukavaa syksyn jatkoa teille.