Tänään kuu teki sillan järvelle:

Puolikaskuu.jpg

Halusin kuvaan myös rannan puita:

Kuutamo.jpg

Kameran säädöt olivat taas hukassa. Huomasin, että olin ottanut tänään yli kahdeksankymmentä kuvaa. Poistin puolet, kun siirsin niitä koneelle. Useinkaan ei tule ajateltua kuvausta, kun kamera raksuttaa sarjatulta. Muutoinkin tässä on vähän kesäterässä. Ikkunatin on pesemättä, mutta jotain hyvää siinäkin. Ikkunaan oli tuuli lennättänyt lehden. Se oli siinä monta päivää. Tarkempi tutkimus kuvatessa paljasti saalistajan lehden alla. Liekö toinen hyönteinen tuleva vai menevä saalis. Mene ja tiedä.

Lehti_ikkunassa.jpg

Tänään oli hyvä päivä. Viimeiset viljat saatiin puiduksi. Siltä osin voi olla tyytyväinen. Viimeisen marja-asiakkaan perävalot vilahtivat lauantai-iltana. Sato on siis korjattu ja on aika keskittyä syystöihin. Tänään vuorottelimme joutsenten kanssa pellolla. Loppupäivästä ne eivät enää juuri välittäneet minusta. Katsoivat, kun kuljin ohitse. Mikäs tässä on laiduntaa, hyvää ja pehmyttä apilikkoa. Nämä ovat tämän kesän poikaset kotijärven joutsenilla. Vieläkään vierailla joutsenilla ei ole asiaa järvelle eikä rantapelloille.

Nuoret_joutsenet.jpg

Nämä ovat muuten melkoisia vahtikoiria. Vieraat joutsenet, kurjet, ihmiset ja muut kulkijat saavat osakseen sellaisen kailotuksen ja siipien läiskimisen, että tietää vieraiden olevan joutsenten reviirillä. Minä epäilen, että nämä tunnistavat talon väen ja muut rannan asukkaat. Niitä tyydytään seuraamaan pää pystyssä ja tarvittaessa hivenen väistämään.