Otsikosta tuli mieleeni Souvareiden biisi: Syysterveiset, talviterveiset, kevätterveiset, kesäterveiset... Minun päivitystahdillani taitavat tulla kaikki terveiset samalla kertaa. Kesä oli rankka. Varamaankin ikä alkaa jo näkyä tahdissa ja tuntua jäsenissä. Syysterveiset kuitenkin tulevat syyskuulla, vaikkakin ihan loppupuolella.

Tänään on kaunis syksyinen päivä. Kävimme lyhyehkön patikkareissun Rokuan vaarallisiin maisemiin. Rokuan sydän -kierros on noin 8 km. Aikaa meni kävellen noin kaksi tuntia. Kamera ei pysty minun taidoillani tallentamaan huikeita näkymiä ja syksyn hiveleviä värejä. Tässä maisitiaisia kierrokselta.

Maaruska-normal.jpg

Maaruska on tänä syksynä täällä harvinaisen upea. Rokuan rinteillä paikoitellen yrittävät mustikan varvut sinnitellä jäkälikön lomassa. Rokualla on jäkäläkankaiden lisäksi monenlaista kasvillisuustyyppiä, joten vaihtelevuutta riittää.

Kiviukko-normal.jpg

Rokuanvaaran korkeimmalla kohdalla tähysteli Kiviukko näihin maisemiin:

N%C3%A4kym%C3%A4%20Rokuanvaaralta-normal

Kuva ei anna oikeutta Kiviukon näköaloista. Rokuanvaaran piirteet ovat kyllä näkemisen arvoiset. Vaaralla seisoessa tunsi itsensä ihan Kukkulan kuninkaaksi.

N%C3%A4kym%C3%A4%20Rokualta-normal.jpg

Polku kiemurteli harjulta toiselle ja vaaralta toiselle. Paikoitellen laskeuduimme suppakuppeihin ja taas kiipesimme rinteitä ylös. Osan matkaa taival kulki kirkasvetisen Saarisen rantaa. Syksyinen ranta hiveli silmää. Lämpöisempänä aikana olisi varmaan patikoinnin välissä ihana pulahtaa vilvoittavaan veteen. Tässä on rantakasvillisuutta, mutta suurimmalla osalla rantamatkaa rantaheiniä ei ole, joten järveen meneminen on helppoa.

Saarij%C3%A4rvi-normal.jpg

Kaunis vaellus piristi mieltä ja kehoa. Miksiköhän sitä ei osaa useammin hyödyntää lähiseudun tarjoamia virkistysmahdollisuuksia?

Yhtennä iltapäivänä viime viikolla kotijärvellä oli merkillinen näky. Mikä ajoi hirvet ja joutsenet yhtäaikaa järven itälaidalta länsilaidalle?

Hirvet%20ja%20joutsenet-normal.jpg

Hirvet%20ja%20joutsenet%202-normal.jpg

Kotijärven joutsenperheellä on tänä kesänä seitsemän poikasta ja kaikki näyttävät selviytyvän lentoon. Lentoharjoituksia ne ovatkin pitäneet peltojen yllä. Emot komentelevat vieressä lentäessään. Kuten näkyy kotijärvemme on rehevä verrattuna Rokuan järviin.

Kaunista ja virkistävää syksyä!