Olen varmaan toista vuotta tuhertanut paria flaamilaista maalausta. Eivätkä ne vieläkään ole valmiita. Molemmat hivenen jo kyllästyttävät, joten pieni välipalatyö olikin paikallaan. Työn aihe on tietysti mahdollisimman kaukaa omasta maailmasta, kaupungin öiset valot.

Tästä tuli mieleeni, että Pelle Miljoona täytti vast' ikään kuusikymmentä vuotta. Hän hehkutti nuoruuteni vuosina biisissä "Moottoritie on kuuma", että kaupunkien valot mulle huutaa. Ehkäpä kaupungin valot huutaa vieläkin, mutta erilailla kuin vuonna 1980. Nyt ne ovat huutomerkki öisessä maisemassa, ruman kaunista.

Kaupungin%20valot.jpg

Työ on tehty pleksille akryliväreillä leveillä siveltimillä. Akryliväri ei tartu lujasti pleksiin. Pienikin hankaus saa värin raapiutumaan, joten olen pistänyt värikerrosten väliin lakkakerroksen (decupe-lakka), joka sitoo alemman värikerroksen kiini pleksiin ja päällimäinen tarttuu taas hyvästi lakkakerrokseen. Tämän vuoksi maalauksessa on kiiltelyä, joka näkyy selvästi salamavalolla kuvattaessa. Pleksin voisi tietysti gessota, jolloin väri tarttuisi paremmin. Gessoa olen käyttänyt pleksin taakse. Gesson värillä voi vaikuttaa työn lopulliseen sävyyn, jos käyttää ohuita värikerroksia.

Sitten päivän kissa:

M%C3%B6lli.jpg

Tämä on sopiva asenne tällaisella ilmalla: Huppu korviin ja silmät lurpolleen!