Kuvausrintamalla on ollut niin tylsää, että pitää ihan tosissaan keskiä kameralle käyttöä. Yritin jo päivällä löytää maisemakuvaukseen päällekkäisvalotustoimintoa kamerasta. Sinni loppui kuitenkin kesken. Rapsuttelinpa sitten tutulla mustavalkokuvauksella. Olen ottanut hirsiaitan salvasta varmaan useitakin kuvia, mutta nyt tallensin sen mustavalkoisena. En halua muuttaa jälkikäteen kuvia kuvankäsittelyllä mustavalkoiseksi, vaan otan yleensä kohteesta mustavalkoisen kuvan, jos aihe tuntuu sopivalta.

Salpa.jpg

Hainpa sitten netistä ohjeita päällekkäisvalotukseen, ja löytyihän niitä. Kamerassani toiminto löytyi menu-valikon takaa:  Päällekäisvalotus Canon 80D. Siispä kokeiluun päätyi malliksi jalkalamppu ja maalaus. Kokeilin jalkalamppua useiden eri kohteiden kanssa päällekkäin, mutta tyttären keskeneräinen maalaus oli lopputuloksista paras. (Sain Sohvilta luvan käyttää maalausta kuvassa.) Siinä lampun kuva ja maalauksen kuva sulautuivat parhaiten yhteen.

P%C3%A4%C3%A4llek%C3%A4isvalotus.jpg

Joskus luonto tekee päällekkäisvalotuksia. Näin kävi kylämme siunauskappelin ikkunassa. Meinasin rajata pois nuo tummat kolmion malliset ikkunan puitteet, mutta rajauksessa tunnelma muuttui. Ehkäpä johtui tilaisuuden luonteesta, että en halunnut sittenkään tummia reunoja pois.

Kappelin%20ikkuna.jpg