Maalasimme Sohvin kanssa muutamia viikkoja sitten. Mielessäni kangasteli revontulien maalaaminen, kun livenä en niitä jaksanut aamuyölle asti odotella syttyväksi. Sohvi kaiveli älyluurinsa kätköistä videon, jolla näytettiin kuinka revontulet maalataan. Aluksi vedetään valkoista väriä mutkitellen tummalle pohjalle ja heti perään revontulien väriä valkoisesta ylöspäin vetäen leveällä siveltimellä. Minä käytin akryliväriä hidasteella ja viuhkasivellintä. Hidasteesta huolimatta väri kuivui liu'utukseen liian nopeasti. Öljyväreillä olisi voinut onnistua paremmin. Pitihän minun laittaa maalaukseen myös jotain eläimiäkin. Susiperhe siihen sitten tulla tupsahti.

Revontulimaalaus.jpg

 

Parina iltana on sitten ihan oikeita revontuliakin näkynyt. Ne ovat jopa loimottaneet minulle ihmisten aikaan eli puoli kymmenen jälkeen illalla. Toissa iltana loimotus loppui aika pian. Eilen illalla katselin ja kuvasin revontulia keittiön ikkunasta. Jos hyökäsen ulos kameran ja jalustimen kanssa, revontulet hiipuvat. Instassa kommentoija luuli, että olen viheltänyt. Revontulet kuulema sammuvat, jos viheltää. En viheltänyt toissa iltana. Luultavasti oven saranoiden narahduksella on sama vaikutus. Eilen illalla istuskelin kaikessa rauhassa keittiön pöydän ääressä ja laitoin kameran laatikon päälle ja annoin kameran hoitaa homman. Revontulet jäivät vielä loimottamaan, kun lähdin nukkumaan. Kuvaaminen vaatii vielä hiukan harjoittelua. Sainpa kuvaan myös muutaman tähdenkin. 

Revontulet.jpg

 

Maaliskuun myöstä tulivat myös lauhat ja kauniit päivät. Kauniita ovat olleet myös illat. Täysikuu oli tarttunut koivun oksaan palloksi kiinni.

T%C3%A4ysikuu.jpg

 

Hiihtolomalaisia sää on nyt suosinut. Ladut olivat huippu kunnossa perjantaina ja lauantaina. Lauantai-iltana sateli vähän lunta ja sunnuntaina perinteisen sukseen lumi vähän takertui. Maanantai oli oikein kunnon plussa keli. Kävin luistelusuksella päivällä pikku lenkin, mutta latu vähän upotti. Eilen latu oli jäinen ja kokeilinkin luistelusuksea hankikannolle. Ei hanki vielä luistelusuksea kantanut. Tänä aamupäivänä kävin sitten metsäsuksella tekemässä oman reittini pitkin metsiä ja kankaita. Hyvin lumi kantoi metsäsuksea. Välillä on mukava kulkea ihan omia latuja.

Aloitin pakkasilla villapaidan neulomisen. Sopivasti se valmistui, kun pakkaset loppuivat. Perusmalli on IL Lifestyle villasukka -lehdestä. Ohje on tosi helppo. Lankana on Novitan 7V. Minä tikuttelin kuusirivin paidan alareunaan ja pilkkuja hihan suihin ja kaarrokkeeseen. Suosittelen ohjetta, jos villapaidan neulominen on uusi juttu. Peruspaitaa on helppo muunnella, jos on taitoa ja tarvetta.

Villapaita.jpg

 

Hyviä ulkoiluilmoja lomalaisille ja loman tarpeessa oleville!