Ehdinpäs sittenkin käymään Lapin lumilla. Ilmat olivat mitä mainioimmat lukuunottamatta perjantain lumi- ja räntäsadetta. On muuten ihan eri juttu hiihdellä tasavimmilla mailla luistelusuksilla kuin lykätä tunturin ja vaarojen rinteitä ylös hivenen pehmyellä ladulla. Luistelusuksi oli ihan hyvä valinta, mutta kunnon ajoitus oli jotenkin pielessä. Kaverit joutuivat odottelemaan vähän väliä, kun minä huilailin. Vähän sitkaamman kelin hyvä puoli oli, että rinteiden alastulo oli kutakuinkin hallittua. Luisto oli aamuisin ja iltaisin todella hyvä. Päivällä aurinko pehmitti latua ja luisto oli huonompi.

Laduista Sallassa pidettiin vieläkin hyvää huolta. Osa laduista oli monikäyttöreittejä. Esimerkiksi tämä tunturista Poropuistoon vievä latu oli sallittu myös talvipyöräilijöille. Yhdet pyörän jäljet näin torstai-iltana hiihtäessäni tätä uraa pitkin. Läskipyörän jälki ei ollut sen kummoisempi kuin suksen jälkikään. Pyöriä olisi voinut vuokrata rinnekeskuksesta. Sähköavusteisiakin pyöriä oli tarjolla. Kukahan keksisi sähköavusteiset luistelusukset?

Latu%20Poropuistoon.jpg

Talvipyöräilyn lisäksi osa laduista on koiralatuja. Lisäksi on vielä erikseen tampattu reitti kävelijöille. Perjantaina kävelyreitti ei kantanut enää päivemmällä. Lumikengillä olisi reittiä vielä pystynyt kulkemaan.

Torstaina aamupäivällä kenkäilimme toiselle Sallatuntureista. Muistanenko oikein, että tämä olisi ollut aikaisemmalta nimeltään Iso Pyhätunturi. Joka tapauksessa kohteena  oli tuntureista se, jolla ei ole laskettulurinteitä.

Isopyh%C3%A4tunturi.jpg

Polku tunturille oli paljon kuljettu, joten se kesti lumikenkiä hyvin. Heti vieressä lumi oli kuitenkin pehmyttä ja upotti syvälle. Ylös mennessä aurinko vielä pilkisteli pilvien lomasta, mutta puurajan jälkeen taivaalle kertyi pilviä enemmälti.

Isopyh%C3%A4lle.jpg

Niinhän siinä kävi, että ylhäälle tultaessa maisema peittyi pilviverhoon. Tunturin päältä on näkymä pitkälti Venäjälle. Pian taivas alkoi näyttää siltä, että kannatti suunnata paluumatkalle.

Isopyh%C3%A4lt%C3%A4%20n%C3%A4kym%C3%A4.

Perjantain sade oli tullut kotipuolessa vetenä, joten Koillis-Lappiin tehty reissu oli tällä erää viimeinen hengähdystauko ennen kevättöitä.

T%C3%B6yht%C3%B6hyyp%C3%A4t220418a.jpg

Mukavia keväisiä päiviä!