Alkavan juhlasuven kunniaksi aloitin listamaan luonnonkukkia. Heitin ajatuksen edellisessä postauksessa. Vanha Rouva kysäisi, että alakkona. Eihän minua tarvinnut kahta kertaa höynäyttää. Tavoitteena on tietysti saada kesän mittaan tunnistettua sata lajia. Aloitan vaikka näistä tutuista rikkaruohoista:

Pelto-orvokki

Pelto-orvokki.jpg

Leskenlehti

Leskenlehti.jpg

Voikukka

Voikukka.jpg

Maahumala

Maahumala.jpg

Listani on tuossa oikeassa laidassa 100 lintulajia -listan kanssa. Tallennan kuvaamani kasvit koneelleni omaan kansioonsa. Sitten minulla onkin muodostumassa ihan omatekemä kasvio.

Jos idea tuntuu sinusta mukavalta, lähde tekemään omaa kukkalistaasi. Voit tehdä ajatuksen pohjalta ihan omannäköisesi listan tai kasvion. Kuvat ovat vain lisämauste mukavaan kesäiseen tekemiseen. Kukatkin voi käsittää laajasti (luonnonkasvit kokonaisuudessaan) tai hiukan suppeampi versio,  jossa voi jättää pois vaikka puut tai itiökasvit. Tarkoitus ei ole kerätä tiukkapipoisesti hampaat irvessä upeita kuvia ja pitkää listaa, vaan katsoa uusin silmin vaikkapa lenkkipolun luontoa tai löytää kotipihasta luonnon monimuotoisuuden keidas.

Voit myös jättää viestin, jos lähdet mukaan kukkalistaukseen. Voit myös olla jättämättä viestiä ja nauttia kukkasista ihan itseksesi. Kaverin ja sukulaisten höynäyttäminen mukaan tähän kivaan tekemiseen on sallittua, samoin kuin joukkuepelikin.

Meillä oli tänään ensimmäinen oikea kesäpäivä. Lämpötila nousi yli kahdenkymmenen asteen. Kesäistä mieltä kaikille!