Torimakasiini on saanut jouluvalot ympärilleen. Takavuosina kunta teki kulttuurihistoriallisen teon siirtämällä Osuuskaupan vanhan makasiinirakennuksen uuden torin laitaan. Nyt torimme onkin todella hyvällä paikalla ja Torimakasiini on kruununa  torin laidalla. Torin jouluvaloistakin pidän. Perinteiset lumihiutaleet sopivat hyvin maalaispitäjän tunnelmaan.

Torimakasiini.jpg

Meillä on melko varmasti valkea joulu. Täällä ei tarvitse adventtisohjussa kyntää. Torin lumikin näytti hohtavan valkoiselta. Valkoista lunta on myös metsässä hiihdellä asti. Lumi kantoi hyvin metsäsuksea. Naavakäkkyräkin on saanut kuurakuorrutuksen.

Naavak%C3%A4kk%C3%A4r%C3%A4.jpg

Perinteiset bebe-leivostalkoot olivat suvun naisväellä eilen. Nyt leivonta kävikin harvinaisen sukkelasti. Liisa-täti ja Sohvi antoivat harvinaiset kehut pomadan keittäjälle. Pomadan kanssa ei tarvinnut tänä vuonna tapella. Muutin pomadaa keittäessä hieman sokerin ja glukoosisiirapin suhdetta isontamalla sokerin määrää. Pomadasta tuli näin vähemmän valuvaa.

Bebet.jpg

Talitiainen luki opastetta. Suunnittelikohan se muuttoa kirkonkylälle. 17 km kirkolle lähes linnuntietä, äkkiäkö sinne lentää hurauttaa. Kirkonkylällä kuulema lintulaudoilla on tarjolla pähkinöitä ja auringonkukan siemeniä. Täällä perukassa joutuu kaivelemaan eväänsä puun kuoren alta.

Pitk%C3%A4%20matka.jpg

Hivenen dingeldanelia jouluun. Väänsin dingelini rautalangasta.

Rautalankapallot.jpg

Kultakutri? Pieni annos kamerakikkailua.

Valomaalaus_joulu.jpg

Mitä vielä joulusta puuttuu? Kinkku röhkii kaupan pakastealtaassa. Siellä ovat myös ne porkkana- ja lanttulaatikot. Kuusi humisee metsässä. Lopultakin tässä alkaa olla joulumielellä.

PS. Koska nuo kommentit näyttävät ilmestyvän tänne bolgin kommenttilaatikkoon melkoisella viiveellä, kerronpa, että Torimakasiinissa toimii kesäisin kahvila-jäätelöbaari. Toisessa päässä on tiloja, joissa on näyttelyitä ja tarvittaessa esiintyjille tilat.