Kuvasin pihlajan marjoja ja vähän muitakin marjoja idoiksi talven maalaussessioihin. Nyt en ehdi juuri maalata, kun marjat ovat värikkäimmillään. Pitää siis säilöä marjoja talven varalle kuvina.

Pihlajan marjoista minulle tulee mieleen aina Viktor Kalborekin versio: "Punertaa märjat pihlajan, kuin värtä niillä ois."

Pihlaja1.jpg

Karpaloista en muista yhtään laulua. Karpaloita kylläkin olisi vielä rannalla runsaasti.

Karpalo1.jpg

Aronia ei myöskään liene päässyt laulun tekijöiden marjaksi. Aronian marjat näyttivät kypsiltä. Tilhet tirrasivat pensaiden ympärillä, joten kävin keräämässä aronioita ämpärillisen. Eivät sittenkään olleet ihan kypsiä. Nyt sitten mietin, että poimiako vai odottaa. Linnut voivat kuitenkin napsia vaikka ensi yönä marjat suihinsa. Olen monena aamuna käynyt katsomassa, että vieläkö marjat ovat tallessa.

Aronia.jpg

Onko joutsen taipunut laulun laatijoiden linnuksi? Karpalon katselureissulla näin myös järven joutsenpariskunnan poikasensa kanssa. Keväällä pariskunnalla oli kolme poikasta. Yksi hävisi ihan pienenä. Toinen hävisi sorsanmetsästyksen aikoihin. Nyt jäljellä on vain tämä yksi poikanen. Joutsenten lisäksi loisiti illassa ihmeellinen valo.

Joutsenet171013.jpg

Joutsenten päämuutto näyttää olevan meidän kohdalta jo ohi. Hanhien muutto meni myös muutamassa päivässä alkuviikosta. Kuretkin ovat häipyneet näistä maisemista. Isokoskelotkin tulivat ja menivät. Telkkäparvi sentään pyörähti järvelle vielä illansuussa.

Koska pimeä tulee aikaisemmin, hommatkin menevät hämärähommiksi. Kävin hämärän kähmässä leikkimässä kameran kanssa rantametsässä. Kokeilin hämärätoimintoja. Näissä kolme eri kuvaa yhdistetään yhdeksi kuvaksi. Minua hämmästytti, että ylä- ja alareuna jäivät noin epätarkaksi.

Lehdet.jpg

Vielä on paljon opittavaa. Tykkäsin lehden väristä. Tulee mieleen jotenkin messingin hohtoinen. Pitääkin kokeilla tätä kohtaa päivän valossa.

Lehti1.jpg

Minun viikonlopussa on ohjelmassa maalausta ja omenamehua. Syksyisiä touhuja siis. Mukavia syksyisiä touhuja teillekin.