Aurinko on hellinyt viime viikon lomalaisia. Meillä ei tykkypuita ole kuvattavaksi, mutta säihkyviä jääkiteitä oli viikolla sitäkin enemmän. Nyt kelpasi luonnossa liikkua. Hanki kantoi ilman lumikenkiä. Tallustelemaan pystyi lähes missä vaan. Lunta on vaan sen verran, että ojat pitää koluta pohjia myöten. Ojien penkat olivat pakkasöiden jälkeen pankkojäässä, joten pyllymäkeä piti mennä ojan pohjalle ja ryömien oli pohjalta noustava ylös. 

S%C3%A4ihkett%C3%A4.jpg

Enpä tiedä itkikö kuuset onnen kyyneleitä kevättalven aurinkoisessa säässä römsykelien jälkeen. Kuitenkin aurinkoisen paikan kuusilla oli näitä jääpisaroita enemmältikin. Jääpisaroita, -puikkoja ja kiteitä oli jos jonkinmoisia.

J%C3%A4%C3%A4tippa.jpg

Lintujakin näkyi pakkaspäivän aurinkopaisteessa monenlaisia kuten tämä jäätikka. Siinä se jäinen lintu napsi oksalla jäistä siementä tai jäistä toukkaa. Mitä lie lintu löytänyt.

J%C3%A4%C3%A4tikka.jpg

Nämä elävät linnut eivät taida esittelyä kaivata. Kevään airueet tulivat katsastamaan tulevan suven pesäpaikkaansa. Kovin oli vielä ojan törmä jäässä ja lumessa, joten ihan heti pesimäaika ei taida joutsenille vielä koittaa.

Joutsenet.jpg

Pakkasyö oli tehnyt sulaan veteen padolla myös omaa taidettaan. Sulassa sovussa padon yläpuolella kukkivat kuurankukat veden alla huljuttelevien kortteiden ja ruokojen kanssa.

Luonto%20taiteilee.jpg

Iltaa kohden pakkanen kiristyi. Parina iltana olen tehnyt kävelylenkin pöllömaille. Lapinpöllöt ovat kuulema liikekannalla. Meillä myyräkanta kotipellolla näyttää olevan jo nousussa, mutta ojan toisella puolen ei vielä myyrän jälkiä juuri näy. En nähnyt illan kohvassa pöllöjä, mutta upeita auringon laskuja kyllä näin. Nyt onkin mukavaa, kun vielä ilta kuudelta näkee kulkea metsässä. Padolla sula alkoi usvata pakkasen kiristyessä.

Auringon%20lasku.jpg

Onko teille uskoteltu ian kaiken, että maapallo on pyöreä? Niinhän se äkkiseltään saattaisi vaikuttaa. Ihan selvästi maan keskikohta on koreammalla horisontissa kuin laidat.

Kuu%20ja%20t%C3%A4hti.jpg

Vai onko se maapallo sittenkään pallo? Taitaa olla pannukakku, joka on keskeltä vielä läsähtänyt.

Kuu%20ja%20iltat%C3%A4hti.jpg

Siellä ne kuitenkin taivaankappaleet alkoivat auringon laskun yllä luoda hodettaan: kuun sirppi ja iltatähti.