Joutsenpariskunta toi eilen näytille poikasensa. Tänä kesänä poikasia on kuusi. Toivottavasti pariskunta pitää parempaa huolta poikasistaan kuin viime kesänä. Pihalla jylläsi kaivinkone ja traktoreita, mutta joutsenia koneet eivät haitanneet. Minun zoomailu kameran kanssa häiritsi perhettä paljon enemmän. Kiireesti pariskunta johdatti pesueen kortteikon toiselle puolen.

 

Joutsenet100613-normal.jpg

 

Joutsenet100613b-normal.jpg

Selasin viime kesäisiä juttuja ja huomasin, että viime kesänä perhe esittäytyi rannassamme seitsemäs kesäkuuta. Joten suurinpiirtein samaan aikaan poikaset ovat lähteneet pesästä. Nyt vain itsestä tuntuu, että eletään jo juhannuskesää, kun ensimmäiset mansikat alkavat punertua ja ulpukat kukkivat kotirannassa.

Ulpukat-normal.jpg

 

Kevät muuttui kesäksi yhdessä rysäyksessä. Minun on ollut vaikeuksia pysyä luonnon tahdissa. Täällä on siis ollut hiljaista senkin vuoksi. Toinen syy on ollut se, etten ole saanut käsityö- ja maalausrintamalla mitään valmiiksi. Olen käynyt kurkkimassa pikaisesti blogiystävien päivityksiä, vaikka aina en vierailuista olekaan jättänyt viestiä. En siis ole unohtanut teitä, mutta väsyneenä ei jaksa kommenttia välttämättä jättää.

Tänään kesäinen lämpö muuttui täällä hivenen koleaksi harmaudeksi. Hallayön pelossa vahtaan siis lämpömittaria. Torstaita vasten yö on tänne luvassa kylmää ja selkeää, joten saapa nähdä tarvitsevatko minun mansikat peittoa päällensä. Muutoin lievä ilmojen viileneminen onkin ollut lähes toivottua, jotta mansikan raakileet ehtisivvät kasvaa ennen kypsymistä.

Mansikka-aikaa odotellessa mukavia kesäpäiviä sinulle!