Pääsiäisen lämpimät päivät saivat pellon reunus metsät kuhisemaan. Pääsiäissunnuntaina hiihtelimme hankia pitkin ihanassa auringon paisteessa. Oli tyyni ilma ja lämpöä mukavasti. Lehtikuusimetsikköön oli tullut varmaan tuhansia pikkulintuja. Ihan silmissä vilisi, kun ne nousivat parvena lentoon. Kaikkia en edes tunnistanut. Peipposen liverryksen sentään tunnistin.

Eilen oli myös lämmin päivä täällä. Kävelimme lähes kymmenen kilometrin lenkin. Osan matkaa järvenrantapolulla. Nyt pikkulinnut olivat siirtyneet rantametsiin. Ääntä oli vielä enemmän kuin pääsiäisenä. Ojassa uiskenteli telkkiä ja sorsia. Kurkia näkyi pelloilla, samoin töyhtöhyyppiä. Joutsenet tulivat järvelle jo helmi-maaliskuun vaihteessa.

Nämä keltasirkut ovat kiitollisia kuvattavia. Eivät pelkää, vaan tulevat tirkistelemään oksalta. Muut linnut, kuten kottaraiset ja peipot, näyttävät viihtyvän vielä latvustossa. Kun kevät etenee, lemmenhuuma saa useimmat linnut laskeutumaan latvustosta alemmaksi ja esittelemään taitolauluaan. Ne ovat silloin niin keskittyneitä itseensä, että kuvaamaan pääsee kohtuulliselle etäisyydelle.

Keltasirkku.jpg

Kaunista kevättä!