Nyt on sitten eletty aivan loistavia ulkoilupäiviä. Sopivasti ne sattuivat tähän loppiaisen aikoihin. Kaikkina päivinä ei ihan aurinko ole paistanut, mutta murtsikkasukseen luomuladulla on keli ollut erinomainen. Ihmettelimme, että muutamalla hiihtokerralla ladusta tulee niin kova, että voisi verrata sitä konelatuun.

Koska aina ei jaksa hiihtää, voi ottaa kameran ja kiertää vakiolenkin pitkin rantaa ja ojan vartta. Koska olen laittanut tänne varmaan sata kuvaa koskikarasta, en nyt niitä laita. Pistänpä muutaman aurinkoisen kuvan, jotta uskoisitte auringon olemassa oloon. Nämä ovat niitä Talven ihmemaa -kuvia.

Järvisavu enteilee pakkasen kiristymistä. Koko päivän oli ollut pilviverho maiseman yllä. Kun se alkoi häviämään ja aurinko tuli esille, pakkanen alkoi kiristymään ja jäätynyt järvi rupesi utuamaan. Syntyi järvisavua. Lumen alla on vielä jään päällä kosteutta, joka nousee ilmaan. Ilman kylmetessä kosteus tiivistyy jään yläpuolella järvisavuksi. Maisema muuttuu muutamassa minuutissa järven yllä. Aurinkoa tuskin näkee.

J%C3%A4rvisavu.jpg

 

Seuraava päivä olikin sitten pakkaspäivä. Jälleen pilvi roikkui koko päivän maiseman yllä. Taivaan rannassa pilviverhon alapuolella näkyi koko päivän roosan värinen kaistale taivasta. Aurinko oli juuri ja juuri pilvien takana. Auringon laskiessa se pääsi pois pilven takaa ja loi loistavan iltaruskon.

Vastavaloon.jpg

 

Järvisavu oli kasvattanut rannan puiden oksille kuurakuorutuksen.

Kuuraoksa.jpg

 

Tässä on minun polkuni ja minne se johtaakaan.

Talvenihmemaa.jpg

 

Tutulle paikalle polku vei. Tämän kohdan olen kuvannut satoja kertoja ja joka kerta se on erilainen. Kotirannan lisäksi tämä on niitä lempi paikkoja kotijärvellä.

J%C3%A4%C3%A4tyv%C3%A4%C3%A4.jpg

 

Vaikka luonto nukkuu, se ei ole silti väritön. Talven värit löytyvät taivaalta, josta ne heijastuvat lumisiin puihin.

Taivasv%C3%A4ri.jpg

 

Valo joulun jälkeen on erilaista kuin ennen joulua. Vaikka päivä ei vielä kovin paljon ole pidentynyt, pilvisenäkin päivänä tuntuu valoa olevan erilailla kuin joulukuun alkupuolella. Päivät pitenevät nyt yhä kiihtyvämmällä tahdilla. Ryhmäharrastukset ovat nyt tämän kuun loppuun tauolla. Nautin siis näistä loistavista ulkoiluilmoista. Toivottavasti tekin pääsette nauttimaan talvesta. Mukavaa tammikuuta!