Ei ole mikään uusi idea kierrättää säilyketölkit yrttipurkeiksi. Minä pohjustin säilyketölkit mustalla gessolla pari kertaa ja liimasin keepperillä päälle kirjan sivuista leikattuja lehtiä. Lehtiin jätin osittain lyijykynän jäljen näkyviin. Sivelin päälle kauttaaltaan ohennettua keepperiä. Kylvin näihin rucolaa ja vihanneskrassia. Hopi, hopi vaan vihannekset. Kasvakaa nopsaan salaatin mausteeksi.

T%C3%B6lkit.jpg

Kirjoista on moneksi. Löysin satumaisen blogin Myth &  Moor. Siellä on esitelty oikein hienoja taideteoksia kirjoista. Käykääpä vilkaisemassa, jos kiinnostaa.

Vihanneskrassi oli minulle uusi tuttavuus viime keväänä, kun sain tuttavaltani pussillisen siemeniä. Pussin päällä luki: Kress-salaatti. Selvisihän se internetin ihmeellisestä maailmasta, että Suomessa se tunnetaan vihanneskrassina. Kiitos Marinalle, nyt olen löytänyt uuden, ihanan salaattikasvin. Kasvattelin viime kesänä tätä kasvihuoneessa. Purkkikasvatus sisällä on nyt uusi kokeilu.

Rucolaa olen kasvattanut avomaalla huonoin tuloksin. Kirpat ehtivät pilata lehdet. Kokeilenpa nyt kasvattaa sisällä. On kyllä kumma, jos kirpat tulevat keskellä talvea syömään kasvini olohuoneen pöydältä.

Huono puoli tässä purkkiviljelyssä on se, että purkit valtaavat minun maalauspöydän.  Taustalla näkyvät lehtikaktuksetkin kun tuppaavat lisääntymään. Koetan pipertää sitten pienellä läntillä pöydän kulmalla.

Päivät ovat nyt niin kirkkaita ja kauniita, että ulos on lumille päästävä. Tänäänkin lumi kimalteli vielä puissa paikoitellen, vaikka täällä rantamaissa tuuli karisteli eilen kuuran pois puista.

Lumi.jpg

Jääpuikkoja muodostuu jo räystäille.

J%C3%A4%C3%A4puikko.jpg

Nyt tuli konelatu meidänkin latureitille. Luonnonladulla on oma hauskuutensa hiihdellä, mutta olipa ihan kiva hiihtää paluumatka tänään tampatulla jäljellä.