Isokoskeloilla on ollu kokoontumisajot järvellä. Päivä päivältä parvi on kasvanut. Välillä parvi on muiden lintujen kanssa sekaparvena. Välillä koskelot kalastelevat omana parvenaan. Isokoskelot eivät yleensä pesi järvellämme. Syksyisin niitä tapaa isoinakin parvina kalastelemassa järvellä. Eilen illalla noin kuudenkymmenen koskelon parvi vielä lepäili rannan tuntumassa. Tänään niitä ei enää näkynyt. Jokohan ne nyt jatkoivat matkaansa kohti pohjoisempia ja kirkkampia kalavesiä.

Isokoskelot.jpg

Olen yrittänyt löytää monena iltana suokukkoja. Yhden tapasin eilen illalla. Näyttää jo siltä, että suokukkojen soidin on ohitse. Enää ei pöyhistellä kaulushöyheniä. Muutamana aamuna olen nähnyt suokukkonaaraiden olevan syömässä järvellä korte- ja ruokolalautan päällä.

Suokukko.jpg

Minulle kävi eilen illalla samoin kuin monesti ystävilleni, jotka tulevat kuvaamaan järven lintuja. Kun kuvaaja linssi tulee paikalle, linnut häipyvät. Mies soitti eilen illalla pellolta, että traktorin edessä pyörii lokkien kanssa joku punanokkainen ja punajalkainen kahlaaja. Olin toisella peltolohkolla. Reippaasti kävellen tulin kotia kohden, kun lintu pyyhälsi pääni ylitse kohti järveä. Kun menin kameran kanssa kylvettävälle pellolle, lokkejahan siellä vaan kylväjän haitolla pyöri. Isäntä sanoi, että samalla hetkellä, kun hän puhelimen sulki, lintu nousi siivilleen ja häipyi. Mies tunnisti myöhemmin vierailleen linnun meriharakaksi. Sitäpä emme ole ennen näillä kulmilla nähneetkään. Minulta lintu jäi tällä erää näkemättä, vaikka heti aamusta olen pellon reunamaita kierrellyt.

Tänään auton mittari näytti kolmea astetta lämmintä. Auton näyttö rupesi varoittelemaan mahdollisesta liukkaasta kelistä. Lämpimämpää ei näyttänyt sääennusteessa olevan luvassa.  Ensi lauantaiksi, joka on monella juhlapäivä, ennuste lupasi peräti yhdeksää lämpöastetta. Kesäretongit voivat vielä olla siis huoletta henkarissa.