Eihän poro mikään harvinaisuus ole, mutta näillä kulmilla sitä harvoin näkee. Täältä kumminkin on poronhoitoalueen etelärajalle linnuntietäkin monta monituista poronkusemaa. Tämä yksilö oli varmaankin ollut kesälomalla täällä poronhoitoalueen ulkopuolella, kun näytti kiire olevan kohti pohjoista. Tai sitten tämä onkin joulupukin poro, joka horiskolta joulupukilta unohtui völjystä viime jouluna etelän maille. Nyt polonen yrittää ehtiä Korvatunturille jouluksi.

Poro.jpg

Tähän kohti on mittarissa taas yksi poronkusema.

Poron%20kusema.jpg

Poron kuvausreissulla kuvasin myös ruskassa olevan marja-aronian. Marjoja aroniassa on tänä syksynä vähän. Edellis kesän lämpö ei ilmeisesti riittänyt kukka-aiheiden muodostumiseen viime syksynä. Aronia on niitä harvoja lehtipuita tai -pensaita, joissa on tänä syksynä hyvä ruskaväri.

Marja-aronia.jpg

Vaahteran lehdet olivat myös hyvässä ruskavärissä.

Vaahtera.jpg

Eipä vaahteran kauniista ruskaväristä ehditty kauan nauttia. Toissa yön tuulet levittivät lehdet keltaiseksi matoksi maahan.

Vaahteran%20lehdet.jpg

 

Lehtiä on monenlaisia. Eilen näin todella harvinaisen lehden. Vävy oli löytänyt ostamansa talon vintiltä Neuvostoliitto-lehden vuodelta 1953. Oletteko koskaan kuulleet tai nähneet tuota lehteä? Minä en edes ole kuullut, että sellainen on ilmestynytkään. Tässä nimenomaisessa numerossa oli Stalinin hautajaisista ja muutenkin Stalinin ylistyslaulujuttuja. Koko Neuvostokansa suri kirjoitusten mukaan rakasta, poismennyttä maanisää. Siinä oli todellakin historian havinaa. Harmi, kun oma kamera ei ollut mukana, lehti oli kyllä jo kuvauksellinen. Kun katsoi kirjoituksia, huomasi, että maailma makaa samalla tavalla. vaikka aika kuluu ja nimet vaihtuvat.

PS. Tässäpä vävyn ottama kuva Neuvostoliitto-lehden kannesta. Herättäneekö kenessäkään muistikuvia ko.ajankohdasta. Kuten näkyy sahanpuruissa lehti säilyy pitkääkin lukukelpoisena.

Neuvostolehti.jpg