Tämän kesäinen joutsenpoikue Ahmasjärvellä:

Joutsenet2015.jpg

Joutsenet2015b.jpg

Joutsenpariskunnalla on tänä kesänä kuusi poikasta. Joutsenet vartioivat tarkoin poikasiaan. Kilpailevat joutsenet ja muut uhkatekijät ajetaan siipien läpsytyksellä ja kovalla kailotuksella pois. Jos mekastus ei tepsi, niin vanhemmat nousevat siiville ja lähtevät takaa-ajoon.

Yllä olevat kuvat otin 29.5.2015. Laitoin pyykkiä kuivumaan takapihalle, kun mekastus alkoi. Neljä vierailevaa nuorta joutsenta yritti tulla järvelle, mutta kääntyivät pois, kun hallitseva pari ilmoitti reviirin omakseen. Meidän talon väki saa liikkua takapihalla rauhassa ilman, että joutsenet vievät poikaset pois. Jos menee ihan rantaan, sitten emot vievät poikaset kortteikon kätköihin. Näiden touhuja on mukava seurata.

Yhtenä iltana kokeilin kuvata Lähtevänojaa hiitoladun sillalta eri kuvausasetuksilla. Sain kuviin kullalla silatun puron.

L%C3%A4htev%C3%A4noja.jpg

L%C3%A4htev%C3%A4noja2.jpg

Valo tuli takaani järveltä. Kello taisi olla likemmäs ilta kahdeksaa. Digikameralla on mukava ottaa kuvia. Kuvausasetuksia voi muuttaa ja katsoa samontein miten tunnelma kuvissa ja terävyysalue kuvissa muuttuu.