Pääsiäisen jälkeen alkoivat peltotyöt, joten blogin päivitys on jäänyt ajatuksen asteelle. Nyt takatalven puskiessa pohjoisesta teen tässä pikaisen päivityksen. Kuvia tulee aina joskus räpsittyä luonnon keväisestä kulusta. Vauhdikasta on ollut luonnon herääminen talven jälkeen. Routaa pelloilla ei juuri ole, joten kasvun pomppaaminen on ollut huimaa. Mukaan ei tahdo työhommissa ehtiä.

Pääsiäisen aikaan saapuivaivat kuret kotipellolle. Ensimmäisen pääsiäispäivän iltana sain seurata kurkipariskunnan tanssiesitystä. Nyt lintujen kevätmuuton aikaan saa seurata ihan livenä näitä omia Avara luonto -sarjoja. Kurkipariskunnan tanssi oli ilmeisesti parisuhteen vahvistavaa laatua oleva, kun tämän tanssiesityksen jälkeen pariskunta nousi siivilleen ja lenteli kohti pesimäsuota. Nyt kuret ovat käyneet ruokailemassa pellolla yksittäin. Pesintä on ilmeisesti käynnissä täälläkin.

Kurkien_tanssi1.jpgKurkien_tanssi2.jpgKurkien_tanssi3.jpgKurkien_tanssi4.jpgKurkien_tanssi5.jpgKurkien_tanssi6.jpgKurkien_tanssi7.jpgKurkien_tanssi8.jpg

Lumi on lähtenyt ja järvi on jäätön. Vesilintuja ei vieläkään ole kovin paljoa tullut. Jäivätkö odottelemaan tämän takatalven tuloa lämpöisemmille alueille. Laululintuja metsässä on sen sijaan jo paljon. Aamuisin konsertti on korvia huumaava. Kahlaajia on tullut myös isoja parvia. Ainakin taivaanvuohia ja vikloja on näkynyt isoja parvia. Lokit saapuivat ensimmäisten peltotöiden myötä pelloille ja rannoille. Niiden sulo äänet kaikuvat nyt rantamaisemissa aamusta iltaan. Yksittäinen tiirakin ilmestyi eilen kalastelemaan rantaveteen. Pistän lintulistani myös ajantasalle tuohon oikealle. Mukavaa kevättä!