Joutsenet saapuivat kotijärvelle. Viime kesäinen perhe on vielä kasassa. Kun pesintäpuuhat alkavat, viime kesän poikaset saavat lähteä nuorisoporukkaan eri järvelle.

Eilen ilalla ehdin katsomaan niitä vasta auringon laskiessa:

Joutsenet180317.jpg

Tänään kenkäilin ojan suuhun iltapäivän kirkkaimpana aikana:

Joutsenet190317.jpg

Eilinen päivä meni taidepiirissä. Vedostin puupiirroksia. Tässä kaiverrettu laattani:

Puulaatta.jpg

Ensimmäinen vedos, josta huomasin, että pitää kaivertaa lisää.

Vedos.jpg

Enpä muistanut ottaa kuvia myöhemmistä vedoksista, joissa korjaukset näkyvät. Vedokset jäivät kuivumaan taidekoululle. Otan niistä kuvia myöhemmin. Tein kaikkiaan kuusi vedosta tällä puulaatalla. Jos minun ei olisi tarvinnut kaivertaa laattaa lisää ensimmäisen vedoksen jälkeen, olisin voinut jättää vedoslaatan tauluksi. Nyt laatan urat mustuivat väristä pestessäni kaiverruspölyä pois, enkä tiedä saanko niitä puhtaaksi.

Kokeilimme myös pikatyön linoleumimaton palalle. Pehmyt linoleumi on nopea kaivertaa. Tekaisin muutaman uran muistuttamaan talventörröä. Paperina on tavallinen halpis piirustuspaperi. Vedostin kuvat prässillä.

Ensimmäinen vedos akrylivärillä. Osittain ura meni tukkoon. Osittain väri kuivui ennen prässäystä. Mutta mielestäni kuitenkin paras näistä linovedoksista. Akryliväri vaatii nopeaa toimintaa. Väri on kuin liima paperissa. Paperi liimantuu kiinni laattaan.

Linovedos_akryli.jpg

Toiset tein linovärillä, joka ei kuivahda salamana. Telan jäljet jäivät näkyviin vedokseen.

 

Linovedos_linov%C3%A4ri.jpg

Tähän tein vielä laatalle telan päällä koukeroita.

Linovedos_linov%C3%A4ri2.jpg

Tällaisia linokaiverrustöitä taitaa tulla useampiakin. Tytär tekee remonttia ja häneltä jäi irti revittyjä mattoja laatoiksi. Tässä taiteilussa voi siis käyttää kierrätysmateriaaleja. Paperiksi käy vaikkapa kartonki tai piirustuspaperi, kuten minulla oli.

Mukavia maaliskuisia päiviä!