Vanha pariskunta nuokkui aamukahvilla. Mies kysyi: "Onko meillä suunnitelmia tälle päivälle?" Siinä samassa puhelin piippasi viestin merkiksi. Ruudulla luki: "Lapsi tahtoo kuusen hakuun." Siinä suunnitelma sunnuntai-päivän ratoksi.

Minäpä olinkin kaukaa viisas ja jo marraskuulla pistin puhelimen karttasovellutukseen ylös joulukuuseni koordinaatit. Siis matkaan vaan vanha maasturi, kärry ja perhe. Pienoinen ongelma on, että paikan päällä karttasovellutus väittää minun haahuilevan kirkon kupeella. Kirkon kupeella on kyllä ihan komea kuusi, mutta jos tällä kertaa haettasiin kuuset ihan omasta metsästä. Lopulta yhteisymmärrys tulee saavutettua.

Kaikki kuuset ovat nyt kauniita. Niitä peittää oikein soma lumikuorrutus. Haitanneeko, vaikka kuusessa on kolme latvaa. Joka latvaan voi laittaa latvatähden, niin jo on loistetta.

Joulukuusi.jpg

 

Kuusen naapuripuussa olisivat olleet kauniit koristeet jo valmiina. Harmi, kun nämä taideteokset sulavat huoneen lämmössä.

J%C3%A4%C3%A4koriste.jpg

Joskus kuulee puhuttavan, että kuusi otti jalat alleen. Nyt se on kirjaimellisesti totta.

Joulukuusen%20jalat.jpg

Pikkuhiljaa tässä on muutenkin joulua miettinyt. Päivänä muutamana menin käsityöläisten joulupuotiin ostamaan laudeliinoja. Tuttu käsityöläisrouva möi minulle tee-se-itse-laudeliinapaketin. Kotona katselin kangasta, pyörittelin ja silittelin kämmenellä. Kovin oli karhean tuntuista pyllyn aluseksi. Netistä löytyi apu pulmaan. Ei tullut kankaasta laudeliinoja. Kävi vähän kuin räätälihiirelle. Kankaasta tuli kaksi maalaisromanttista kangaskoria. Tuon maalaisromantiikan löysin myös netistä. Mitenkäs koreista saisi Instagram-kelpoisia kuvia. Instagram-kelpoisia kuvista en somisteilla saanut, mutta tännehän voi laittaa vähemmän edustaviakin otoksia. Sohvi vei toisen koreista huonekuuselleen. Tosin kohta tuli kuvia, joissa huonekuusella oli pitkä musta häntä. Se on nykyisen geeniteknologian ihmeitä.

Kangaskorit.jpg

Sohvi vei oman säkkinsä ilman koristeita. Kissat olisivat syöneet kumminkin koristeet. Toiseen mietittiin kahdestaan jotain pientä. Oliskohan tämä niitä yksikertaisuuden ihmeitä.

Koriste.jpg

Sohvi toi minulle tuliaisena puoli pakettia tekolunta. Sitä en kuitenkaan maiseman ylle levittänyt. Tämä peltojen valkoinen huntu on ihan ehtaa taivaallista lunta.

Joulukuinen%20maisema.jpg

Mukavaa joulun odotusta!