Nyt minä varmaan kyllästytän teidät kaikki näillä joutsenkuvilla. Mutta kun nämä tulevat ihan rantaan ja aivan selvästi sanovat, että ota meistä kuva. Eipä siinä muuta sitten voi, kun hakea kamera ja räpsiä kuvia.

Yhtenä päivänä paistoi jopa aurinko:Käy rannassa muitakin uiskentelijoita. Silkkiuikkukoiraat ruokailevat rannan matalikossa omana porukkanaan. Poikaset ovat emojensa matkassa ja kortteikon suojissa piilossa katseilta.Uikut ovat arkoja lintuja. Samoin ovat nämä telkät. Telkkäpesue oli aivan rantapenkan takana, joten en voinut kuvata sitä vakiopaikaltani takkahuoneen ikkunasta. Joten ulos vaan kameran kanssa. Isäntä pisti traktorin käyntiin pihalla, joten pesue ei kuullut tuloani, kun hiivin muhkean kokkomme takaa perhettä kuvaamaan.Kohta emo kuulikin kameran räpsimisen ja silloin alkoi porukalla kilpauinti. Räpylät viuhtoivat vimmattua nopeutta. Äkkiä vaan mutkitellen ruovikon suojiin.

Minulle tuli hieman huono omatunto, kun ressukat tällä tavalla säikyttelin. Hyi minua! sad

Nyt monen sateisen päivän jälkeen paistaa aurinko. Taidanpa laittaa lenkkitossut jalkaan ja suunnistaa iltalenkille. Seuraavat päivät taitavatkin kulua työn merkeissä. Sen verran on hommia jäänyt rästiin näinä sadepäivinä.

Oikein aurinkoisia Jussin päiviä teille ja kiitos, että jaksoitte piipahtaa.