Olipas paljon lintuja tänään ojansuussa. Pää meni aivan sekaisin muutamien lentonäytöksestä. Vallan kummastelin lajia. Kuvistahan se selvisi, että tavejahan ne lentonäytöksen pitäjät olivat. Joskus sekaan sotkeentui jopa sinisorsa. Kaverit villitsivät.

Taveja060517.jpg

Taveja lentonäytöksessä.

Tavit%20lennossa%20060517.jpg

Taveja060517b.jpg

Jos olette liikkeellä Ahmasjärven lintutornilla, kannattaa käydä Lähtevänojan suulla seuraamassa tavien kevätriehaa. Samalla voi nähdä nämä uivelotkin.

Uivelot060517.jpg

Kotipihassa seurasin punarintaa, mutta se puikkelehti omenapuun ja orapihlajien oksien seassa sellaisella vauhdilla, että kuvaamaan en kerennyt. Kottaraisella ei sen sijaan ollut mitään kiirettä omenapuun oksalla.

Kottarainen060517.jpg

Tänään oli muuten Tornien taisto. Ahmasjärvi on vielä lähes kokonaan jäässä, mutta oli Ahmasjärven lintutornin -joukkue sentään havainnut 57 lajia. Paljon enemmän kuin minä koko tämän alkuvuoden aikana.

Tornien taisto tulokset: Ahmasjärven lintutorni

Muita kuulumisia järveltä ja rannoilta:

Joutsen on alkanut pesintänsä. Viime kesän poikaset on karkoitettu muille järville. Samalla huutia ovat saaneet myös hanhet.

Runsaasti pienempiä kahlaajia on tullut rantamille. Valkovikloja olen havainnut ihan tunnistettavasti. Monia muita on jäänyt minulta tunnistamatta.

Lehtokurppia olen nähnyt enemmän kuin koskaan. Useaan otteeseen olen lähes kävellyt niihin pahki. Maastoutuminen lehtokurpilla on omaa luokkaansa. Vaikka kuinka tiedossa on paikka, mistä ne voisi löytää. Aina ne lähtevät yllättäen melkein jalan vierestä lentoon. Kuvia en tietenkään saanut otetuksi.

Leskenlehti kukkii meilläkin.

Nokkosperhosia on ollut runsaasti liikkeellä eilen ja toissapäivänä.

Toissapäivänä lauloi leivonen. Kahvipöytäkeskustelussa heräsi kysymys, että voiko merkitä listaan kaksi lajia, jos on kuullut leivosen ja nähnyt kiurun. Tyyliin entisen koululaisen kolme puulajia: "honka, mänty, petäjä".

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!