Meilläkin on ensilumi peittänyt maan. Päivät ovat olleet aika harmaita. Olen tehnyt kävelylenkkejä kameran kanssa ja ilman. Metsässäkin on mahdottoman hiljaista. Sunnuntain yli kymmenen kilometrin lenkillä näin vain talitiaisia ja räkättirastaita.

Tänään käänsin muistot kohti kesää. Maalasin loppuun 'Kultaisen puron'. Kauan taulu on ollutkin kesken. Maalasin aamupäivällä, korjasin iltapäivällä. Välissä pesin olohuoneen ikkunat. Pihalla olikin tänään vilskettä: paljon talitiaisia, kolme kaurista ja pari oravaa. Noin paljon liikettä en ole nähnyt moneen päivään.

Värit kuvassa eivät tosin näytä siltä kuin itse taulussa. Kuvat pitäisi otta luonnonvalossa. Maalauksessa olen käyttänyt kangaspohjaa ja akrylivärejä.

Puro.jpg

Talitiainen katseli aamulla kahvin juontiani: "Hyvähän se sinun, lämpimässä pirtissä."

Talitiainen.jpg

Meillä ei ole linnuille lintulautaa. Takavuosina oli ja siitä tuli kissan ruokinta-automaatti. Parempi tinttien pysyä valppaana ja hakea ruokansa naapurin emänniltä. Tosin takavuosina meidän kissa haki myös naapurin emännän laittamat talipallot ja söi ne. Ihmekö, että Mölli-kissa on tuhti kolli. Ei sitä kasva isoksi kissaksi pelkällä kissanruoalla.