Keväällä huomasin Tutan blogissa virkatun boleron. Bolero näytti hyvin sievältä, joten komeron kätköissä 20 vuotta Prinsessa Ruususen unta nukkuneet puuvillalangat vain käyttöön. Ei minulla mennyt ihan niin kuin Srömsössä. Lanka oli suhteellisen paksua, joten lappusista tuli isompia kuin alkuperäisessä ja ohjeenlukutaitokin takkusi. Virkkailin ilmeisesti ketjusilmukkakaariin liikaa silmukoita, kun lappusen alkoivat hivenen venkoilla. Viimeiset kierrokset tein sitten ihan oman pään mukaan. Boleroon tuli neljä lappua taakse ja neljä eteen. Taakse keskelle jätin ylimmäisiä lappusia yhdistämättä puolesta välistä ylöspäin, jotta sain kaula-aukolle enemmän tilaa. Reunusta en virkannut lainkaan. Napinreikinä toimivat pitsissä olevat reiät. Napit jouduin laittamaan, koska muutoin bolero jää 'pököttämään' omituisesti selän puolelta.Tämä päällä ei kyllä nyt tarkene ulkona. Lämpöä on vain kahdeksan astetta ja tuuli on kohtalaista. Boleron pistän komeroon odottamaan lämpöaaltoa, joka toivottavasti tulee pian. Kaikki kasvustot kaipaavat jo kuivempia ja lämpöisempiä ilmoja. Niin kaipaamme mekin viljelijät. On hyvin hermostuttavaa, kun sääennusteiden muutamat poutaisemmat päivät muuttuvat seuraavassa päivityksessä sadepäiviksi. Ulos katsoessa aurinko voi hetken vilahtaa ja kohta taas sataa kuin saavista kaataen.

Joutsenperheellä on nyt neljä poikasta jäljellä. Juhannuksen alla oli yksi poikanen hävinnyt pesueesta. Vaikuttaa siltä, että joutsenpariskunta on vielä niin nuoria, etteivät he osaa pitää poikasista sellaista huolta kuin järvellä aikaisemmin pesinyt pariskunta.

Joutsenen poikasissa oli sellainen vilkas naskali, joka huiteli ja pullikoisi kauempana vanhemmista. Mahdoton räpiköinti vuoroin pää pinnalla ja vuoroin pyrstö pystyssä. Joskus vaikutti jopa räpylätkin olevat taivasta kohden tällä poikasella. Seurailimme sen touhuja ihastuneen. Vaikuttaisi juuri tämä rämäpää hävinneen pesueesta. Toiset poikaset ovat tiiviisti vanhempien seurassa. Nyt joutsenet käyvät harvemmin rannassamme. Ne siirtyvät yleensä hivenen syvemmille vesille poikasten kasvaessa.

Minä jään odottelemaan oikeaa kesää ja marjojen kypsymistä. Toivottavasti teillä on hyvä kesä olittepa sitten töissä tai lomalla.