Kotijärvestä lähtivät jäät ennätysaikaisin. Vielä pitkäperjantaina järvi oli lähes kauttaaltaan jääkannen alla. Vain ojan suu ja kotirantamme oli sulana. Järvi vapautui jäistä kokonaan pääsiäisen aikaan. Nyt onkin ollut seuraamista rantavedessä uiskentelevissa vesilinnuissa. Uivelot pysähtyivät lepuuttamaan siipiä pitkäperjantaina. Tässä rouva ja herra uivelo ovatkin aamu-uinnillansa:

Uivelot-normal.jpg

Monesti ihailen luonto-ohjelmien korean värisiä lintuja kuten sademetsien papukaijoja. Kotoisten lintujemme soidinpuvun väritys kyllä kilpailee etelän lajien kanssa kohtalaisesti. Haapana uroksen pää hehkui aamuauringossa tänä aamuna niin, että ihan silmiä häikäisi. Haapanoissa vaimoväki on harmaan sorttista. Herrat keekoilevat sitten reilusti koreammissa väreissä.

Haapanat-normal.jpg

Lokkeja järvellä on montaa eri lajia. Yleensä lokit ovat levottomia ja syöksähtelevät sinne tänne. Tämä yksilö päätti asettua kuvattavaksi haapana uroksen kanssa:

Haapana%20ja%20lokki%202-normal.jpg

Pellot ovat täällä Oulujoki-varressa jo lumettomia. Marjamaalla olen jo pystynyt touhuilemaan muutaman viikon. Ensi viikko on sääennusteiden mukaan epävakaista, joten toukotöiden aloittaminen siirtyy varmaankin vapun jälkeen. Tänään ilma tuntui lähes kesäiseltä. Päiväkahvit tarkeni juoda jo ulkosalla. Tästä se vuodenkierto taas sitten lähtee. Jokainen kevät antaa taas uuden mahdollisuuden nähdä ja kokea kasvun ihme.

Mukavia keväisiä päiviä!