Sanotaan, että tehdään vasemmalla kädellä, kun tehdään huolimattomasti. Minä tikuttelin vuoden ja toisenkin lapasia, joihin tuli vähän monimutkainen kuvio selkämykseen. Päätin tehdä lopultakin lapaset valmiiksi ja kuinka ollakaan: Kuvaan voisi sopia saatetekstiksi, että etsi virhe. En tiennyt itkeäkö vai nauraa, kun laitoin lapaset vierekkäin. Kuvasin tekeleet kännykällä, joten kuvakin on vähän vasemmalla kädellä otettu.

Vasematlapaset.jpg

 

Purin kärkikavennuksen ja siirsin kavennuksen eri kohtaan. Nyt selkämyksen kuvio siirtyi oikeassa lapasessa vähän kämmenen puolelle. Sohvi lupasi ottaa lapaset käyttöön, joten jospa asia ei kovasti haittaa käyttöä.

Vaikka hommia on tullut tehtyä vähän vasemmalla kädellä, niin ylös olen noussut oikealla jalalla. Sen verran voin kehua fiilistä. Mikäs tässä on ollut fiilistellessä, kun maisemat avautuvat upeana hiihtoladulla ja sää välillä hellii. Eilen oli edellispäivien lunta hiukan ladulla, mutta suksi kumminkin luisti pakkasyön jäljiltä. Aurinko lämmitti mukavasti selkää ja ilma oli tyyni.

Menolatu.jpg

 

Palatessa olikin sitten latu mukavasti auki. Metsän linnut herättelivät kevätmieltä ladun varrella. Tiaiset tirrasivat ja palokärki huuteli. Edellispäivänä kertyneet isot lumihiutaleet leijailivat hiljaa alas puiden oksilta. Mikä rauha ladulla vallitsikaan. Sielu lepäsi.

Paluulatu.jpg

 

Hiljokseen kun hiihtelee, näkee monia mukavia yksityiskohtia. Ehtii katsella ympärille ja huomata vaikka pienen kuusen, jonka latvassa on jo käpyjä. Kerrankin minä yllän kuvaamaan kuusen käpyjä puun latvasta.

Kuusen%20k%C3%A4pyj%C3%A4.jpg

 

Tänään tuuli kutitti kylmästi poskia ja välillä selkääkin, vaikka mittari näytti lähtiessä samoja lukemia kuin eilen. Latukonekin oli kulkenut jo toiseen suuntaan, joten latupartiona ei tarvinnut toimia. Hiihdellessä katselen aina eläinten jälkiä. Kun itse eläimiä harvoin näkee metsässä, voi jäljistä päätellä mikä on liikkunut ladun varrella. Tänään näkyi lumella mm. näädän jäljet.

N%C3%A4%C3%A4d%C3%A4n%20j%C3%A4ljet.jpg

 

Olipa lumelle jättänyt pienet jälkensä myös pieni näätäeläin, lumikko. Sen kulku ei ole ollut yhtä suoraviivaista kuin näädällä. Useita koivun koloja ja risun aluksia se oli ehtinyt ladun varrella tutkia.

Lumikon%20j%C3%A4ljet.jpg

 

Ladun varrelta otetut kuvat ovat kännykkäkuvia. Kävin eilen myös ulkoiluttamassa lumikenkiä ja kameraa ojan varrella. Koskikara siellä lauleli kinoksen takana, mutta hanki rahisi niin kovaa, että kuvausetäisyydelle en koskikaraa päässyt. Kokeilinpa sitten kameraa pihlajan tertun jääkruunuun. Kokeilin normikuvia ja sitten kameran vastavalotoiminolla. Tämä kuva on otettu vastavalotoiminnolla. Siinä vähät värit tulevat paremmin esiin vastavalossa. Taivaskin tuli sinisempi kuin tavallisella kuvausasetuksella. Vastavalotoiminto ottaa kolme eri kuvaa ja yhdistää ne yhdeksi kuvaksi.

Maaliskuu.jpg

 

Tänään hiihtolenkillä paluumatkalla latukone tuli vastaan ja veti myös perinteisen uran. Sitten olikin helppo lykkiä kotiin. Nyt on huikean hyvä latu hiitää Tervareitistön monitoimibaanalla, joten kaikki joutilaat ja kynnelle kykenevät ei kun lykkimään. Baanalla voi itsekukanenkin veivailla omalla tyylillä, kun ei käytä moottoria apuna. Sinne siis sopivat niin läskipyöräilijät, potkukelkkailijat, monen sortin suksijat ja vaikkapa kävelijät. Mukavia ulkoiluja!