Minun Itsenäisyyspäivä kului aika arkisissa merkeissä. Päivällä ajelin mutkan kaupassa ja samalla pysähdyin ottamaan kuvan taas ladosta ja haravakoneesta. Nyt ne molemmat mahtuivat samaan kuvaan.

Lato%20ja%20haravakone.jpg

Hiihtelin myös lenkin kankaalla metsäsuksilla. Kamera kulki matkassa. Sää oli kuitenkin hyvin harmaa. Tuntui kuin päivä ei valkenisi ollenkaan.

S%C3%A4%C3%A4kuva061217.jpg

Hiihtoretken lopuksi, viljelijän talvisia auringonkukkia. Lumi puuteroi traktorin paripyörät.

Renkaat.jpg

Huomasin, että melko moni oli Itsenäisyyspäivänä töissä. Metsuri lähti aamulla metsätöihin. Puutavararekka ajoi jo heti aamusta puuta tehtaalle. Metsäkone pisti puuta poikki jokivarressa. Rahtarit olivat myös liikkeellä. Tietysti kaupassa oli henkilökuntaa. Kansantalouden rattaiden tulee pyöriä myös juhlapäivänä.

Itsenäisyyspäivän vietossa toivoisin, että voisimme jo siirtyä Linnan juhlista koko kansan juhliin. Lienenkö poikkeus, kun en välitä katsoa telkkarista koko iltaa Linnan juhlia. Voisi edes yksi kanava tarjota vaikkapa konsertteja Itsenäisyyspäivän iltaan. Eikö itsenäisyys pitäisi olla kuitenkin koko kansalle juhlan aihe. Toki juhlia on järjestetty varmaan joka kunnassa. Ne ajoittuvat yleensä päivään. Ilaksi kuitenkin olisi mukava olla hivenen vaihtoehtoja.

Puolangalla Itsenäisyyspäivän aattona Hepoköngäs valaistiin juhlavasti. Eilan blogissa on näyttäviä kuvia juhlavalaistusta Hepokönkäästä: Hepokönkään juhlavalaistus

Siellä pieni porukka on tehnyt upean työn. Kannattaa käydä katsomassa kuvia.