Kävin viime viikon loppupuolella puutarhalta hakemassa kesäkukkia amppeleihin. Eihän tässä mennytkään kuin vajaa viikko ennen, kuin sain ne istutettua amppeleihin. Tykästyin viime kesänä näihin uusiin, pienikukkaisiin riippupetunioihin. Uudet lajikkeet eivät tarvinneet nyppimistä, eivätkä leikkaamista. Lannoituksena oli tavallinen kastelulannos. Kukkivat komeasti koko kesän. Nyt puutarhalta lähti mukaan tällainen uusi lajike kokeiluun:

Riippupetunia.jpg

Otsikkokuvassa oleva venevaja poistui historiaan hellepäivinä. Missäköhän lokit nyt päivystävät, kun naapuri purki vajan. Olipa hyvä, että ikuistin vajan kuvausreissulla. Nyt kuvassa tuntuu jo historian havinaa.

Helteen jälkeen tulivat kesäkuulle tyypilliset hallavaroitukset. Nopeasti kevätkesästä sää muuttuu. Viime viikolla istutin mansikantaimia 26 asteen lämpötilassa mustalla katekankaalla istuen. No, ainakin hyvin tarkeni. Niskasta nousi jo yhtenä iltana savua. Onneksi uimavesi vielä vilvoitti palanutta nahkaa. Nyt on muutamana yönä lämpötila ollut lähellä nollaa. Tänään sitten myrskyää oikein kunnolla. Sade piiskaa tuulen kanssa kasvustoja oikein kunnolla. Mansikka on nyt kukassa, joten katsotaan miten kukille käy.