Syksyn tullen kuvaustylsyyttä voi torjua kaiken näköisillä kuvakikkailuilla. Eila opetti sunnuntain retkellä yhden tälläisen taidekuvausjutun: heilautuskuva. Rolf Støan kuvablogista löytyi tälläinen heilautuskuva viime viikolla. Kokeilinpa tätä kuvaustapaa parina päivänä, kun raahasin kameraa mukanani työhommissa. Nämä eivät ole siis perinteisesti tärähtäneitä kuvia, vaan kuvaaja on vähän "tärähtänyt".

Jälleen kerran pihlajan marjoja

Heilautus_pihlajanmarjat.jpg

Ilta-aurinko puiden runkojen seasta

Heilautus_ilta.jpg

Heilautus_ilta2.jpg

Jos haluat kokeilla tällaista luovaa kuvausta, pistä valintakiekko M-asentoon, valitse ISO-luvuksi sata, F-arvo mahdollisimman suureksi ja valotusaika pitkäksi. Heilauta sitten kameraa tai zoomaa valotusaikana. Valotusaika pihlajan marjoissa on minulla puoli sekuntia ja iltakuvissa sekunti.

Kamerastani löytyi myös luovakuvaustoiminto. Valitsin siitä kokeiluun kalansilmäefektin. Vattumaan kuuraisista lehdistä tuli tällä toiminolla paljon mukavamman näköisiä kuin normaali kuvauksella.

Kalansilm%C3%A4_lehdet.jpg

Tässä vielä yksi ilta-auringon pilvistä otettu kuva kalansilmäefektillä:

Kalansilm%C3%A4_iltataivas.jpg

Kuva on sinisemmän sävyinen kuin normaalilla toiminnolla otettu.

Tässä ns. normaali kuva:

Iltataivas.jpg

Järkkäreissä on nykyisin sen tsiljoona eri toimintoa. Tässäpä sitä saa syksyn ja talven kulumaan, kun kokeilee kaikki mahdolliset kuvausominaisuudet. Digikuvat ovat siitä mukavia, että huonot kokeilun tulokset voi napsauttaa roskakoriin. Omasta mielestä onnistuneet voi sitten laittaa blogiin kanssaihmisten "iloksi".

Mukavia retkiä kameran kanssa tai ilman kameraa.