Pelästytin taas lentotoon lukuisan joukon pieniä kahlaajia, kun kävin mutkan lintutornilla. Villi arvaukseni on, että viiksiojasta lentoon heittelehtien lähteneet olivat metsävikloja. Enpä ole kuitenkaan varma. Varma tunnistus on kuitenkin ystäväni västäräkki. Nyt västäräkki lohdutteli tirskutuksellaan minua, kun olin hukannut kuvausmahdollisuuden jonkin pienikokoisen kurpan suhteen.

V%C3%A4st%C3%A4r%C3%A4kki090517.jpg

Liro tepasteli kotirannassa.

Liro090517.jpg

Tässä tulee IS tyyppinen kuva-arvoitus. Montako valkovikloa näät kuvassa? IS:n kuva-arvoitukset ovat hyvin epäselviä, joten esikuvan mukaisesti minunkin valkovikloni ovat piiloutuneet.

Valkoviklot090517.jpg

Toinen kuva-arvoitus. Tässä ei tarvitse osata laskea. Onko kyseessä mielestäsi

a) Syvyyden portti

b) Molokin kita

c) Kurnikaulan silmä

d) Aurinkolasit pesussa

Heijastus.jpg

Oikeita vastauksiahan näihin arvoituksiin ei ole. Minä löysin kolme valkovikloa. Alempi kuva on varmaankin kurnikaulan silmä. Lapsuudessani meitä pieniä peloteltiin, että kurnikaula sieppaa, jos menee kuikistelemaan kaivoon. Patosillan kaiteet heijastuivat vesikuplasta. Iso kupla oli muodostunut padosta yli mulskahtaneen ruokoturppaan ylle. Tässäkin varmaan voi kurnikaula siepata varomattoman, jos liian syvälle kaiteen yli kurkottaa.

Eila kävi eilen kuvausreissulla täälläpäin. Kurkkaapa mitä Eilan kameran linssiin osui eilen, jos olet kiinnostunut. Eilalle terveisiä, että uiveloita ei tänään enää näkynyt. Kottaraisia sen sijaan oli isoja parvia. Kottaraiset olivat varmaan vieraskoreita.